Preview: ‘Forgive Me Father’ is Lovecraftiaanse gedrochten afschieten in stijl

Een beetje onverwachts kwam afgelopen Halloween tezamen met de enorme hoop aan nieuwe horrorgames ook de first-person shooter Forgive Me Father in de Early Access op o.a Steam, GOG en Epic Games. Aparte naam voor een aparte game. Forgive Me Father is een van de vele ‘Boomer Shooters’ die tegenwoordig zo populair zijn. De game combineert flinke voorgevechten met allerlei Lovecraftiaanse monsters en brengt het naar voor in een unieke comicbook-achtige stijl. Lovecraft, First-Person Shooter en Comic stijl zijn dingen die in mijn hoofd eigenlijk totaal niet samen gaan. Toch werkt Forgive Me Father verrassend goed en is het ook in zijn Early Access staat echt al een genot om te spelen.

Forgive Me Father heeft op het moment van schrijven al 12 levels aan snelle en bloederige FPS gameplay. Je hebt een arsenaal aan wapens waarmee je steeds vreemdere en meer verschrikkelijke monsters en sekteleden mee om kan knallen. De levels variëren enorm. Je begint in een meer stadse omgeving maar naarmate de game vordert worden de omgevingen steeds gevarieerder. Er komen onder andere een vissershaven, een tombe, een moeras en een gigantisch kerkhof aan bod en het leveldesign wordt ook groter, uitbundiger en ingewikkelder. Juist hoe we dat graag willen in een oldschool FPS toch? Toch zijn er ook wat nieuwe elementen in de game te vinden zoals een level-up systeem met bijkomende talent-tree voor de knaller op maat en een viertal bonus items die je sporadisch kan gebruiken om het tij te keren.

Ik moet bij games gebaseerd op de Lovecraft/Cthulhu Mythos toch altijd wel denken aan een spannend en meeslepend verhaal. Daar is bij Forgive Me Father nou weer niet echt iets van te bekennen. Je kan hier en daar wat ‘story’ items oppikken en bekijken, maar echt kaas ervan maken lukt niet. Een groot uitbundig plot siert een snelle FPS ook niet echt, maar ik ben benieuwd of we op zen minst iets van een rode draag krijgen bij de uiteindelijke release.

Ontwikkelaar Byte Barrel geeft aan de game in de eerste helft van 2022 helemaal uit te willen brengen. De hele game zal in totaal 25 levels aan bloederig eldritch horror geweld hebben, een volledig te costumizen talent tree en zal ook nog een extra speelbaar personage hebben. Early access of niet, toch vind ik Forgive Me Father persoonlijk nu ook al een goede koop. De gameplay is vlot, superleuk en voelt ‘af’. Hou deze maar in de gaten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie