Serie ‘I Know What You Did Last Summer’: wat is de eerste indruk?

Amazon Prime Video was zo vriendelijk om mij vast de eerste 4 afleveringen van I Know What You Did Last Summer te sturen ter review. Wat is de eerste indruk van deze serie, geproduceerd door James Wan?

De eerste vier afleveringen van I Know What You Did Last Summer heten It’s Thursday, It’s Not Just For Dogshit, A Gorilla Head Will Not Do en Hot Shrimp Salad. Hierin maken we kennis met hoofdrolspeelster Madison Iseman in een dubbelrol als tweeling Alison en Lennon; zussen die dealen met hun ongelukkigheid op tegengestelde manieren en elkaar daarom haten. We ontmoeten de kleurrijke vrienden van de extraverte Lennon en introverte Alison, en zien we hoe een feest escaleert met een dodelijke aanrijding tot gevolg, zoals we dat kennen uit de filmreeks. De vrienden en de vader van één van hen (die meer weet over wat er zo vreselijk misging) zweren te zwijgen over wat er gebeurd is. So far, so good.

In de daaropvolgende afleveringen zien we hoe alle personages in het idyllische Oahu, Hawaii allemaal zo hun geheimen voor elkaar hebben. Ondertussen meldt zich een mysterieuze killer die zegt de doodgereden persoon te zijn en de vrienden via texts bedreigt – maar eigenlijk is niemand veilig. In hoog tempo vallen de eerste slachtoffers, op gruwelijke en creatieve wijze.

Slashers krijgen momenteel de ene na de andere reboot of sequel. Leuk dat deze I Know What You Did Last Summer reboot een serie is, waardoor je er langer plezier van hebt en je bij iedere aflevering afvraagt: wie is er deze keer aan de beurt en hoe? Tot nu toe zijn de kills lekker gruwelijk en pontificaal in beeld gebracht, dus de leeftijd van de cast betekent niet dat de gore lafjes is. Wat wel heel tiener is en actueel, is de media die ze gebruiken en de slang (zoals elkaar ‘sus’ noemen). De kleine onthullingen in deze 4 episodes roepen ook nieuwe vragen op. Ik ben benieuwd of het ontrafelen van alle geheimen de vreemde keuzes van bepaalde personages ook logischer zullen maken.

I Know What You Did Last Summer - Official Trailer | Prime Video

De eerste vier afleveringen van Amazon Prime’s I Know What You Did Last Summer komen tegelijk uit op 15 oktober. Hoewel het niet helemaal mijn genre is, ben ik benieuwd naar het plot en hoe de andere moorden plaats gaan vinden! Ga jij ook kijken deze Halloween?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie