Horrorgame The Quarry krijgt 186 eindes!

the quarry
The Quarry

Het mag geen geheim zijn dat wij hier bij De Nachtvlinders erg uitkijken naar Supermassive Games´ nieuwe game The Quarry. De beste mensen hebben immers behoorlijk tof werk in het verleden uitgebracht, denk aan Untill Dawn en de The Dark Pictures Anthology-reeks. Nu de releasedatum nadert heeft IGN maar liefst drie uur mogen doorbrengen met het spel. Lees hieronder wat ze ervan vinden of kijk zelf het filmpje.

Veel eindes…

De game is verdeeld in drie actes en je loopt het spel door in tien uur. Net als al hun andere games speel je met een groep mensen, in dit geval een van de negen kampleiders van zomerkamp ‘Hackett´s Quarry’. Het is de laatste dag van het kamp en zij gaan dat vieren met een groot feest ter afsluiting. Het schijnt dat er meerdere dreigingen zijn en -ook niet geheel onbekend bij Supermassive Games– behoorlijk veel verschillende eindes; maar liefst 186.

the quarry
Best goede motion capture toch?

…en veel instellingen.

Bij de instellingen is veel aan te passen. Er is een zogeheten moviemodus. Je hoeft de game dan niet te spelen, maakt de keuzes van tevoren en kijk je als het ware naar een film. Nu zijn deze games altijd van hoogstaande kwaliteit, spelen Hollywood acteurs mee en is het motion capture detail behoorlijk hoog. Die wordt namelijk verzorgd door Digital Domain, welke verantwoordelijk is voor Thanos uit Marvels’ Avengers: Infinity War en Endgame. Hiernaast is er veel te tweaken met betrekking tot de ‘quicktime events’ en kan je kiezen of iedereen dood gaat, of juist niet.

Ik moet zeggen dat ik mijn bedenkingen heb bij dit soort instellingen en aanpassingen. Heeft een gamer immers niet zin om zélf te spelen en zit een filmliefhebber wel te wachten op een spel wat je kan kijken zonder te spelen? We gaan het zien.

The Quarry: Exclusive Hands-On Preview - IGN First

2K Games geeft The Quarry uit op 10 juni en zal beschikbaar zijn voor PlayStation 4 en 5, Xbox One, Series X|S en PC. Als je interesse hebt in de eerste 30 minuten van het spel, dan kan je die hier zien.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie