Problemen bij Fangoria magazine?

Het zal menigeen zijn opgevallen, de website van het inmiddels 30-jaar bestaande horrormagazine Fangoria ligt al weken plat. En nu de volgende nummer (#291) bijna uitkomt, is het tijd om ons zorgen te gaan maken.

Wat is er aan de hand?

Het volgende hebben wij kunnen vinden: Sinds iets meer dan een jaar heeft Fangoria een geheel onafhankelijke webredactie, die verzamelt eigen content en werkt dus niet samen met de redactie van het magazine. Ook gaat financieel is er geen verbintenis. De webredactie is steeds meer een eigen weg gaan volgen, met onder andere meer muziek en comics, ook heb ik er gametrailers gezien die helemaal niet meer onder horror vallen.

De stabiliteit van de Fangoria website is na een recente restyle ver te zoeken, de site lag regelmatig plat, maar kwam toch altijd vrij snel weer online. Tot de tweede week van januari, toen bleef de pagina leeg.
Fangoria magazine logoOndertussen is er een Fangoria-blogspot begonnen. Gisteren kwam de website weer online, in een oude vormgeving en het laatste bericht is van 10 januari, vandaag staat er alleen een afbeelding maintenancemode.jpg.

Wat is er gebeurd?

Dit is een samenvatting van diverse bronnen, de werkelijke oorzaak is nog onduidelijk. Vermoedelijk is de webredactie ontslagen/opgestapt, met of een financieel  of een content conflict als oorzaak.

Dit is waarschijnlijk hoog opgelopen en heeft de webredactie keihard de stekker eruit getrokken, met als gevolg dat site tijden plat lag. De redactie van Fangoria Magazine is ondertussen een blog gestart om toch maar content online te plaatsen. Waarschijnlijk heeft de overdracht van het beheer van de Fangoria site een tijd geduurd en wordt er nu hard gewerkt door (wie?) om de site weer online te krijgen.

Valt Fangoria #291 binnenkort gewoon op mijn deurmat?

fangoria magazine 290Misschien, helaas is het niet helemaal duidelijk, het lijkt erop dat het magazine gewoon doorgaat. Toch zijn er nog andere opvallende dingen. Meerdere keren per jaar organiseert Fangoria samen met Creation Entertainment de Weekend of Horrors-conventie, maar dit jaar staat er op de site van Weekend of Horrors (21/23 mei): Please note that Fangoria Magazine is not affiliated with this event. Waarschijnlijk is deze verandering het gevolg van een faillisement 2008 en overname 2009.

Hopenlijk binnenkort meer duidelijkheid.
Meer informatie vind je het blog The Jaded Viewer: artikel 1 en artikel 2

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x