Producent ‘A Tale of Two Sisters’ ontvangt CinemAsia Achievement Award

A tale_of two sisters_1Van 1 t/m 6 april vind het CinemAsia Film Festival plaats in Kriterion Amsterdam. Tijdens het festival worden zo’n 40 films vertoond, waaronder ook de horrorfilm ‘A Tale of Two Sisters’. Tijdens de vertoning op 4 april is de Koreaanse producent Oh Jung-wan aanwezig en zal de film inleiden.

https://www.youtube.com/watch?v=Z0g4ezzil38

‘A Tale of Two Sisters’ is de legendarische psychologische horrorfilm over de zussen Su-mi (Lim Su-jung) en Su-yeon (Moon Geun-Yeong), die opgenomen werden voor de psychoses die onstaan waren na de zelfmoord van hun moeder. Na hun terugkeer naar het landhuis van hun vader (Kim Gab-su), ondervinden ze allerlei angstaanjagende gebeurtenissen, zoals visies van geesten en gewelddadige confrontaties met hun nieuwe, klaarblijkelijk kwaadaardige stiefmoeder (Yeom Jeong-ah). Su-mi’s vermoeden over haar stiefmoeder lijkt gerechtvaardigd wanneer ze op oude foto’s stuit en haar zusje opgesloten in de kast aantreft. Ze probeert vervolgens haar vader (Kim Gab-su) te overtuigen van de duistere bedoelingen van zijn nieuwe echtgenote, maar wordt meteen zelf beschuldigd de oorzaak te zijn van alle nare gebeurtenissen in het huis. Is Su-mi wellicht nog psychotisch? Of heeft ze gelijk over de intenties van haar stiefmoeder?

‘A Tale of Two Sisters’ is losjes gebaseerd op een bekend Koreaans sprookje en voegt daar een hedendaagse twist aan toe. De film is de meest lucratieve Koreaanse horrorfilm ooit gemaakt en was ook de eerste die vertoond werd in Amerikaanse bioscopen. Vandaag de dag wordt de film gezien als één van dé moderne klassiekers van het Aziatische horrorgenre, naast titels als ‘Ringu’ (1998) en ‘Ju-on’ (2002).

CinemAsia Achievement Award

OH-Jungwan
Producent Oh Jung-wan wordt gezien als een van de belangrijkste producenten uit Zuid Korea. Met haar filmproductie bedrijf Bom Film Production produceerde zij films (niet alleen horror) van filmmakers als Kim Jee-woon (‘A Bittersweet Life’ en ‘A Tale of Two Sisters’), Hong Sang-soo (‘Night & Day’) en EJ Yong (‘Untold Scandal’). Bom Films is ook een pionier op het gebied van internationale co-producties met filmmakers uit Hong Kong, Japan en Thailand.

Het festival kent daarom de CinemAsia Achievement Award 2015 toe aan producent Oh Jung-wan. De award wordt ieder jaar uitgereikt aan een individu of organisatie die heeft bijgedragen aan de verrijking van de Aziatische cinema en het verleggen van de grenzen. De prijs erkent het werk en uitdagingen die de ontvanger van de award heeft ondervonden tijdens zijn carrière. De afgelopen jaren is de prijs uitgereikt aan Riri Reza (Indonesië), Nia Dinata (Indonesië) en Roh Deok (Zuid-Korea).

CinemAsia Film Festival vindt plaats van 1 t/m 6 april 2015 in Amsterdam (Kriterion) en tijdens de CinemAsia on Tour in Eindhoven (10-12 april, in NATLAB Plaza Futura), Den Haag (18 april in Filmhuis Den Haag) en Rotterdam (19 april in WORM).

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie