Programma Amsterdamned filmfestival 2019

Even leek het er op dat het Amsterdamned Film Festival in Kriterion Amsterdam niet door zou gaan, maar gelukkig is er op vrijdag 25 oktober speciale editie!
De hele dag staat zaal van van Kriterion in het teken van de genre film,de onderstaande 5 films worden allemaal begeleid door een korte film van Dick Maas.

The Road Movie

15u00 – Dmitrii Kalashnikov, 2016
The Road Movie schetst een beeld van Rusland anno nu, een land waar chaos en gekte regeren. Het bijzondere is dat de film volledig bestaat uit beelden van dashcams, zonder commentaar achter elkaar gemonteerd

The Road Movie Trailer #1 (2017) | Movieclips Indie

The Gangster, The Cop, The Devil

17u00 – Won-Tae Lee, 2019
Voor een lekkere nasty thriller moet je in Zuid-Korea wezen. Zo ook deze, waarin een jonge, agressieve rechercheur een gelegenheidsverbond sluit met een gangsterbaas om een seriemoordenaar te pakken.

THE GANGSTER, THE COP, THE DEVIL Official US Trailer | Starring Don Lee & Kim Moo-yul |

Bumperkleef

20u00 – Lodewijk Crijns, 2019
En verrassende nederhorror die op de markt wordt gebracht als komische thriller. Waar Midsommer aantoonde dat horror niet per se iets voor in het donker is, doet Bumberkleef dat op een veel simpelere manier nog een goed over.

BUMPERKLEEF - TRAILER

Deerskin

22u00 – Quentin Dupieux, 2019
Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig maakt. Met de aanschaf van dit unieke kledingstuk krijgt hij van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarna Georges zich voor gaat doen als filmmaker. Met hulp van barvrouw Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan een bizarre missie. Er ontstaat een absurde driehoeksverhouding tussen Georges, Denise en de jas.

DEERSKIN - Officiële Nederlandse trailer

Re-animator

0u00 – Stuart Gordon, 1985
Gebasseerd op het H.P. Lovecraft-verhaal Herbert West–Reanimator speelt het filmfestival om middernacht de klassieker Re-Animator met in de hoofdrol Jeffrey Combs.

Re-Animator (1985) Trailer

Deze 10 films (5x kort en 5x lang) zie je voor €40. Tickets zijn ook voor de losse films te koop. Met info op de website van Amsterdamned.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie