Ga jij naar The Night of Terror 2015 op 11/12 april?

Jan Doense introduceert Night of Terror 2015

Oef, dat is even schrikken! Geen Pathe Tuschinski dit jaar, maar 50 meter verderop in Pathe de Munt en wel gewoon met Jan Doense. Zaterdagnacht 11 april op 12 april wordt het dan ook wel genieten, want het programma is als volgt:

Wyrmwood

‘Dawn of the Dead meets Mad Max’
Barry is een automonteur en een echte familieman. Zijn leven wordt op zijn kop gezet wanneer een zombieplaag uitbreekt en zijn zus Brooke wordt ontvoerd. Haar kidnappers zijn een sinistere bende van soldaten met gasmaskers, die Brooke afleveren bij een dokter die medische experimenten op haar uitvoert. Barry bepantsert zijn auto en gaat eropuit om Brooke te zoeken. Onderweg komt hij Benny tegen, die aan de zombies is ontsnapt. De twee bewapenen zich en bereiden zich voor op een gevecht met hordes vleesetende zombies in de Australische bush.

From the Dark

‘het bewijs dat een overbekend gegeven toch een ijzersterke film kan opleveren’
Mark en Sarah zijn op weg naar een familielid op het Ierse platteland, wanneer ze tegen de avond de weg kwijtraken. Tot overmaat van ramp komt hun auto vast te zitten in de modder. Mark gaat op zoek naar hulp en vindt een schijnbaar verlaten boerderij. Tot hij de gewonde bewoner aantreft. Wanneer hij even later met Sarah terugkeert, lijkt de man verdwenen. Ineens worden ze aangevallen door een grommend wezen. En daar zijn er meer van. Alleen licht kan de wezens op afstand houden. Mark en Sarah staat een lange nacht te wachten…
from the dark

It Follows

‘horror classic in the making’
Jay is nog maagd en hangt graag rond met haar vriendenclubje. Als nieuwkomer Hugh in beeld komt, is haar eerste keer nog een kwestie van tijd. De dag erna wordt Jay ontvoerd door Hugh, die haar waarschuwt voor een mysterieus wezen dat verschillende vormen kan aannemen en haar probeert te vermoorden. Deze dodelijke stalker wordt door middel van seks doorgegeven en mocht Jay worden vermoord, dan gaat ook de rest van de keten eraan. Jay is gewaarschuwd, maar eerst moet zij haar vrienden maar eens van het gevaar zien te overtuigen.

It Follows TV SPOT - Whatever Helps It Get Get Close (2015) - Maika Monroe Horror Movie HD

Reversal

‘wraakfilm met een staaltje rape-revenge waar je niet van terug hebt’
Neuriënd maakt Phil een maaltijd klaar, serveert die op een dienblad en doet er een roos bij. Dan daalt hij af naar de kelder waar hij Eve vastgeketend gevangen houdt. Zij weet hem te overmeesteren en ontdekt dat hij nog meer vrouwen gevangen houdt. Eve is vastbsloten om de andere vrouwen te bevrijden en dwingt Phil van het ene geheime adres naar het andere. Tot haar verbazing wordt Eve niet overal met opluchting en dankbaarheid ontvangen.

Gaan? Gaan! Tickets zijn voor €32,50 via het Eye te verkrijgen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Ga jij naar The Night of Terror 2015 op 11/12 april?”

  1. Ik kan niet, maar vind het qua programma ook geen ramp dat ik het moet missen. Wyrmwood ben ik wel benieuwd naar, maar de rest hoef ik eigenlijk niet te zien. Voor mijn gevoel krijg je dit jaar minder waar voor je geld dan normaal; allemaal een beetje B-films. Uiteraard hoop ik voor iedereen die wel gaat dat de films gaaf zijn. Wel zonde (en tegelijkertijd heel begrijpelijk) dat het niet meer in Tuschinski is.

    Beantwoorden
  2. It Follows en Wyrmwood schijnen erg goed te zijn maar helaas, zoals elk jaar zit ik dan op Roadburn. Nu gaat Goblin daar integraal de soundtracks van Dawn Of The Dead en Suspiria dus ik klaag niet.

    Beantwoorden

Plaats een reactie