‘Project REsistance’ wordt een 4 tegen 1 survival horrorgame

De Resident Evil-francise zit niet stil. Waar Capcom in de eerste delen survival horror op de kaart hebben gezet zijn ze, in de delen 4, 5, 6 en wat spin-offs, een beetje de actie op gaan zoeken. Dit was met gemengde gevoelens ontvangen. Daarna gingen ze weer de survival kant op met deel 7 mét VR-ondersteuning, dat voor mij nog steeds een van de engste ervaringen tot nu toe is.

En nu lijkt Capcom weer een nieuwe weg in te slaan met Project Resistance (werktitel). Een 4 tegen 1 coöp-multiplayer. Vier spelers die in een omgeving samen moeten werken om te ontsnappen aan de vijfde speler, de mastermind. De mastermind heeft verschillende strategische kaarten die hij in kan zetten als dodelijke vallen, om zo te verhinderen dat de andere spelers hun doelen bereiken om zo te ontsnappen. Als de vier spelers met elk een eigen specialiteit succesvol een aantal opdrachten uitvoeren waarbij ze goed moeten samenwerken, kunnen ze zo wegkomen. Dit concept zien we ook terug in Dead by Daylight, Friday the 13th en Evolve.

Project Resistance - Gameplay Overview (UK)

Je kan je aanmelden voor de closed beta op PS4 en XBOX One van 4 t/m 8 oktober. Je moet er wel snel bij zijn, registratie is mogelijk van 11 t/m 18 september op https://www.project-resistance.com/en/

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie