Recensie: Prowl (Patrik Syversen, 2010)

Man, man, man, wat begint deze film slecht. Een overbodige introductie van een groep jongeren in een gehucht, waarvan er één haar vleugels wil uitslaan en gaat verhuizen naar Chicago. Er is slechts één probleem, ze moet zo snel mogelijk de huur van haar toekomstige appartement naar Chicago brengen, anders krijgt iemand anders de woning. Haar vrienden schieten haar te hulp en met de auto van een van hen begint de roadtrip. Natuurlijk is het slechts een kwestie van tijd eer de wagen panne krijgt, een lift van een vrachtwagenchauffeur is snel geregeld en zodra iedereen achter in de trailer zit, begint de horrorfilm Prowl pas echt.

prowl: after dark originalsNa wat flessen whiskey, een beetje wiet en een paar potjes ‘doen, durven of waarheid’ schrikt de hele cast op als de vrachtwagen plotseling een slecht begaanbare weg oprijdt en dat is niet logisch richting Chicago. Iedereen is gealarmeerd en raakt in paniek. De dozen die in de trailer liggen blijken vol te zitten met zakken bloed, wat leidt tot nog meer paniek…

After Dark Originals: Prowl is anders dan de eerste 10 minuten doen lijken, geen verschrikkelijk slechte film. Het lijkt allemaal voorspelbaar en standaard, maar er vinden nog een paar aardige plotwendingen plaats en de film is op zich prima te kijken. Toch had er iets meer geld gestoken mogen worden in het camerawerk, sommige shots zijn waardeloos, niet te volgen en een belediging voor de prima acterende cast. Het verhaal is goed, het script kon beter op sommige punten, het is nergens echt spannend.

After Dark Originals: Prowl met Ruta Gedmintas, Joshua Bowman en Courtney Hope is geregisseerd door Patrik Syversen. Het is een film die je wellicht uit zult kijken als je er per ongeluk inzapt, maar zeker niet waard om aan te schaffen. Prowl is te zien via VoD en verschijnt later dit jaar op dvd.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie