Hitchcock Horror filmavond in Cinema OT301

Altijd Psycho en Frenzy een keer in de bioscoop willen zien? Dit is je kans. Op dinsdag 11 oktober worden deze films vertoond tijdens de Hitchcock Horror filmavond in bioscoop Cinema OT301 te Amsterdam. Ook zal er een inleiding zijn van Dennis Alink

Psycho (1960)
Deze film gaat over bediende Marion Crane. Ze werkt hard, maar verdient te weinig. Ze zou dolgraag gaan samenwonen met haar vriend Sam, maar ook hij moet rondkomen met een schamel loon. Op een dag krijgt ze van haar baas de opdracht een grote som geld naar de bank te brengen. In een vlaag van wanhoop besluit Marion het geld zelf te houden en vervolgens slaat ze op de vlucht. Onderweg komt ze in een hevige storm terecht en moet ze noodgedwongen overnachten in het Bates Motel. Daar ontmoet ze Norman Bates, de mysterieuze, jonge eigenaar die een obsessie heeft voor zijn moeder.

Frenzy (1972)
Frenzy gaat over een seriemoordenaar die Londen in zijn greep houdt en volgens het klassieke Hitchcock patroon, leidt het spoor naar een onschuldige. Die ziet zich gedwongen om uit de handen van de politie te blijven teneinde zijn onschuld te kunnen bewijzen door het ontmaskeren van de werkelijke schuldige.


Hitchcock Horror filmavond: dinsdag 11 oktober 2011, bar open vanaf 19:30, aanvang 20.00. Cinema OT301, Overtoom 301, Amsterdam. Kaarten kosten vier euro voor de gehele avond.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie