Psychologische horror Martha is Dead krijgt trailer en releasedatum

Als je van psychologische horrorgames houdt wat voer is voor nachtmerries, dan is Martha is Dead misschien wel wat voor jou. Het spel met foto-realistische graphics komt rond Halloween onze kant op met een releasedatum van 29 oktober en zal verschijnen op PC, PS4 en 5, Xbox 360 en Series X|S.

Het is 1944 in Italië en Martha is vermoord. Haar tweelingzus Giulia moet dit helemaal alleen zien te verwerken. De moord blijkt gehuld in mysterie en de lokale folklore en horror van de tweede wereldoorlog leunen zwaar op het verwerkingsproces van het jonge meisje van Duitse ouders. Beetje bij beetje leer je als speler de verschrikkelijke waarheid.

Wat super tof is aan dit spel is dat je door de ogen van Giulia de moord onderzoekt en ondertussen mooie foto’s kan schieten van het door oorlog verscheurde Toscane uit 1944. Al rondreizend heb jij een camera bij je waarmee je in een soort fotomodus ingame plaatjes kan schieten. Het spel heeft foto-realistische graphics, dus gegarandeerd dat je mooie resultaten krijgt. Zie hieronder wat voorbeelden en een creepy 2-minuten durende trailer.

Martha is Dead - Official Trailer | Summer of Gaming 2021

Ik persoonlijk hou wel van de wat tragere gameplay. Geen jumpscares, maar een constant gevoel van ongemakkelijkheid en horror wat nog lang bij blijft zijn wat mij betreft veel spannender dan een plotseling geluid of beeld waar je van schrikt. Ik kijk hier zeker naar uit.

Interessant artikel?

Plaats een reactie