Psychologische horrorgame ´Visage´ (Steam, PC, Xbox One, PS4)

Gerelateerde afbeelding

Visage is een psychologische horrorgame ontwikkeld door SadSquare Studio. De game werd met succes gefinancierd door een Kickstarter-campagne in 2016. Qua visuele en verhaaltechnische aspecten lijkt de game veel op Allison Road en het nooit uitgebrachte P.T.

Visage speelt zich af in een oud, groot huis rond het jaar 1980, waar vreselijke dingen gebeurd zijn. Spelers nemen de rol aan van Dwayne die moet zien te overleven in eindeloze doolhoven die geteisterd worden door overleden families. Het doorkruisen van dit spel gebeurt aan de hand van herinneringen die de overleden families hebben overgehouden aan deze plaats.

Visage — Official Gameplay Trailer

In de game er zijn verschillende manieren om dood te gaan, zoals gedood worden door een demon of vanwege de geestelijke gezondheid ook wel ´sanity´ van de speler (die wordt weergegeven door een breinicoon in de linkeronderhoek van het scherm). Je geestelijke gezondheid in de game op peil houden is dus essentieel om te overleven. Er zijn meerdere redenen waarom de sanity van een speler daalt, zoals te lang in het donker blijven of getuige zijn van paranormale gebeurtenissen. Sanity kan worden hersteld door pillen te eten die in het huis verspreid liggen, of door in de buurt van een lichtbron te blijven.

De game maakt gebruik van een sfeervolle soundtrack die ook hints en aanwijzingen geeft om de spelers te waarschuwen voor de gevaren die op de loer liggen in het huis. Er wordt gezegd dat de game meerdere eindes kent en de ontwikkelaars zeggen dat het geen eenvoudig spel is, het duurt ongeveer 8-10 uur om het hoofdverhaal te voltooien.

Visage is sinds 2 oktober 2018 beschikbaar op Steam. SadSquare Studio hoopt de game volledig uit te brengen (PS4, Xbox One en PC) in februari 2019.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie