Pumpkinhead reboot volgend jaar van start!

pumpkinhead2

Zoals misschien velen onder jullie kijk ik bijzonder uit naar de Amsterdam Comic Con die eind augustus in mijn woonplaats Amsterdam van start zal gaan. Heerlijk! Ik kan bijna met slippers, badjas en mijn mok koffie zo naar het evenementencomplex de RAI lopen.. Nou ja soort van…
Bij Amsterdam Comic Con zal ik vooral gaan voor de vele bekende acteurs. Want wat zijn het er veel! Natuurlijk staat de enige echte Freddy Krueger, Robert Englund, op mijn lijstje. Maar meer ga ik nog voor een persoonlijke favoriet: Lance Henriksen. ‘Wie?’ vragen jullie. Nou, zo onbekend is hij niet. Google even zijn foto en je herkent hem vast wel. Henriksen speelde in tal van films waaronder een aantal klassiekers als Aliens en The Terminator. Een andere film, waar hij in tegenstelling tot de meeste films waar hij in speelt, de hoofdrol vertolkt is de monsterfilm Pumpkinhead uit 1989. Een film die vaak over het hoofd wordt gezien maar daar komt nu wel verandering in. Zojuist is ons duidelijk geworden dat er een reboot volgend jaar in productie gaat!

pumpkinhead-henriksen1

Het verhaal van Pumpkinhead gaat over een man die zijn zoontje verliest bij een tragisch ongeluk. De vader zint op wraak en keert zich richting een heks om zijn zoon weer tot leven te laten wekken. Dat gaat echter anders dan hij had gehoopt. De heks wekt een enorm monster dat doet en verderf zaait.

Peter Block, producent van de onder andere de Saw-films en de horrorserie Fear Itself, heeft de rechten van Pumkinhead bemachtigd. Hij is op nog op zoek naar een geschikte regisseur. Samen met schrijver Nate Atkins heeft Block een script geschreven dat vele gelijkenissen zal hebben met de door effectenmeester Stan Winston geregisseerde horrorfilm uit 1989. Maar, zo belooft hij, de setting zal anders zijn en worden de diverse karakters verder uitgediept. Block geeft verder aan dat hij een groot voorstander is van practical effects die ook de grote Stan Winston zelf ontwierp. Er zal nu wel iets gesleuteld worden aan de vormgeving, het is de bedoeling dat deze helemaal in de lijn van het origineel en de drie vervolgen (dvd en voor tv) passen.

Zover bekend is er nog geen woord gevallen over een eventuele terugkeer van Lance Henriksen, maar als fan van het origineel zie ik deze reboot hoe dan ook met veel plezier tegemoet. Zeker omdat ook aangekondigd is deze niet direct op dvd/blu-ray uit te brengen, maar dan ook echt in de bioscoop.
Eind augustus zal ik eens vragen aan Henriksen of er enige mogelijkheid bestaat voor een terugkeer naar de serie. Ik kan alleen maar hopen!

pumpkinhead

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie