Koningin Victoria jaagt op demonen

Dat het populair is om de geschiedenis te herschrijven, blijkt ook uit dit boek. Queen Victoria – Demon Hunter kwam al ergens vorig jaar uit, maar ik kwam het pas deze week tegen in de boekhandel.

DrankDrank

She loved her country, she hated zombiesDe vele medewerkers van Kensington Palace verzorgden vele taken, het vangen van ratten, de schoorstenen vegen vangen en er is iemand nodig om op demomen te jagen.

Als koningin Victoria in 1838  wordt gekroond, ze ontvangt de Orb, de scepter, en een arsenaal van bebloedde wapens. Want als Groot-Brittannië een wereldmacht aan het worden is, dreigen de demonen hier een stokje voor te steken.

Maar in plaats van jagen op demonen, gaat haar aandacht uit naar prins Albert. Kan ze haar leven wijden aan het redden van haar land of kiest ze toch voor de charmante prins?

A. E. Moorat heeft met rondvliegende ingewanden, vele onthoofdingen en smerige demonen geprobeerd een bijzonder portret te schrijven dat zich eind 19e eeuw afspeelde in Londen.

MobileMobile

Is het boek een aanrader, een pocket voor €10,95 om tussendoor te lezen? Of is het een slap aftreksel dat het succes van Pride and Prejudice and Zombies probeert te imiteren? Wat vinden jullie?

Plaats een reactie