Operation Raccoon City wordt een spin-off van Resident Evil

Operation: Raccoon CityCapcom heeft Resident Evil: Operation Raccoon City aangekondigd voor pc, Playstation 3 en Xbox 360, een nieuwe third person shooter welke zich afspeelt tijdens Resident Evil 2 en 3. Dit keer speel je een soldaat van de Umbrella Corporation en zul je in coopmodus de reputatie van het bedrijf moeten redden alle de sporen van de vermeende virusuitbraak uit te wissen.

Naast dat je last krijg van de zombies en andere Bio-Organic Weapons, staat ook de Raccoon City Police Department (waaronder Leon S. Kennedy) op de lijst van je grootste vijanden.

Click here to display content from DailyMotion.
Learn more in DailyMotion’s privacy policy.

Operation Raccoon City wordt volgens producer Masachika Kawata een spin-off, een nieuwe richting waarmee ze de titel een interessante wending kunnen geven. Het spel zal worden ontwikkeld door het door Capcom overgenomen Blue Castle Games, welke eerder Dead Rising 2 afleverde. Hoewel men voornamelijk wil inzetten op de multiplayer mode, zal het spel ook een single player campaign bevatten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Operation Raccoon City wordt een spin-off van Resident Evil”

 1. Mwaahh…

  Hier word ik eerlijk gezegd niet warm of koud van. Als groot RE fan ben ik het RE gevoel kwijt geraakt met deel 4 en deel 5.
  Geen verlaten gebouwen meer, geen schrikmomenten als je een kamer vol met zombies binnen komt, geen Raccoon city, geen… ach zo kan ik nog wel even doorgaan, feit blijft dat voor mij persoonlijk deel 1 (+ de remake) 2 en 3 de beste delen zijn en blijven, met hun statische camera standpunten en (voor sommige onder ons) lastige besturing.
  Dit “nieuwe” deel wat zich afspeelt tussen 2 en 3 leunt zover ik kan oordelen wat mij betreft teveel op het snelle, het flitsende (zei daar iemand Left4Dead?) en zal waarschijnlijk meer aktie bevatten dan horror. Zoals het ook is met de films van RE.

  En dat is nu juist waar bij mij de schoen knelt: alles moet tegenwoordig snel en flitsend zijn, met robuuste, gespierde en zwaar bewapende helden die het opnemen tegen de meest uiteenlopende vijanden. Nee geef mij maar de remake van deel 1, lekker op je “dooie” gemakkie alles onderzoeken op je eigen tempo en je af en toe helemaal het apelazarus schrikken.
  Ik hoop dat ik het helemaal mis heb en dat RE Operation Raccoon city toch nog een tof spel wordt wat al mijn “verwachtigingen” zal overtreffen, maar ik ben er bang voor.

  Ik denk dat ik de Gamecube nog maar eens aanzwengel en RE 1 ga spelen 😉

  Beantwoorden

Plaats een reactie