Rainbow Six gooit het over een hele andere boeg met Quarantine

Bij de e3 kwamen er wat details naar buiten van de nieuwe game uit de serie die zich maar blijft vernieuwen; Rainbow Six. Deze game, genaamd Quarantine, gooit het over een hele andere boeg dan we tot nu toe van ze gewend zijn. (en dat is maar goed ook, anders had je er hier niet over gelezen) Waar de vorige spellen tactisch van aard zijn, met een terroristisch sausje, heeft deze game veel meer horrorelementen met een super claustrofobisch sfeertje.

We spreken een paar jaar in de toekomst en er is een buitenaardse parasiet actief op aarde. De Rainbow Six agenten moeten in de quarantaine zone de muterende aliens gaan bestrijden.

Rainbow Six Quarantine: E3 2019 Teaser Trailer | Ubisoft [NA]

Rainbow Six Quarantine wordt een coöperatieve game zonder multiplayer. Samen met twee andere vrienden speel jij tegen de AI en is het de bedoeling om verschillende quarantaine zones over heel de wereld te bestormen in typische Rainbow Six stijl, tactisch plannen en uitvoeren.  De gevechten beloven chaotisch en onvoorspelbaar te worden. Iedereen die het vorige deel Siege heeft gespeeld (deze game leent zijn inspiratie uit de laatste uitbreiding Operation Chimera, waarin de nieuwe modus Outbreak zit), zal zich gelijk thuis voelen in de gameplay. Die game was multiplayer only en redelijk succesvol, ik hoop dat ze met deze benadering ook weer een dijk van een game neer kunnen zetten. Ik ben in ieder geval wel enthousiast geworden na het zien van de teaser.

Het spel staat in de planning voor begin 2020 voor de PC, PS4 en Xbox One. Meld je hier aan voor updates en een kans om het spel eerder te spelen. Laat in de comments of op facebook weten wat jij ervan denkt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie