Recensie: 3 Lives (Juliane Block, 2019)

3 Lives filmposter

Oktober, tijd om horrorfilms te kijken. Nou, dat doe ik dan ook maar en dan vind ik het ook wel leuk om de wat onbekendere films te kijken. Dit keer heb ik de van origine Duitse film 3 Lives gekeken die geregisseerd is door Juliane Block en ik zal je graag vertellen wat ik ervan vond en of het jouw moeite wel waard is.

3 Lives gaat over een vrouw genaamd Emma (Mhairi Calvey) die tijdens een rondje joggen wordt ontvoerd door een onbekende man. Opgesloten in een kooi is zij haar leven niet meer zeker. Maar dan komen twee mannen (Anathole Taubman en Tyron Ricketts) haar redden. Tot haar verbijstering blijkt een van de redders dezelfde man te zijn die haar vijftien jaar geleden heeft verkracht en daarvoor veroordeeld voor in de gevangenis heeft gezeten. Tegen wil en dank in moet ze samenwerken met hem om te kunnen ontsnappen aan de criminelen die er alles aan doen om haar tegen te houden.

Jeetje, wat een film weer, om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Dit is geen hoogvlieger helaas, haha. De vrouw, de twee mannen die haar komen redden en de drie ‘Franse’ gijzelnemers die uit het vreemdelingenlegioen komen, ze spelen echt tenenkrommend slecht. De dialogen zijn slap en voelen gemaakt. De film gaat van de hak op de tak en verschillende scenes zijn aan elkaar gemonteerd waardoor je ineens mensen in een shot ziet die zonder enige vorm van introductie in de film zitten. De zogenaamde ‘harde’ soldaten uit het vreemdelingenlegioen zijn een trio wat eigenlijk niet zou misstaan in een aflevering van Bassie en Adriaan. Er is alleen een scene waarin eentje in geuren en kleuren vertelt wat ze in het legioen doen met een zak met konijntjes waar ik toch wel een beetje ongemakkelijk van werd. Maar die scene duurt 5 minuten en de hele film 82.

Op het laatst probeert de film nog iets van een belangrijke boodschap mee te geven, maar ik was allang blij dat ie klaar was. In mijn vorige review kon ik het nog waarderen dat het een speciaal soort horrorliefhebber betreft die hier nog wat uit kan halen, maar dat heb ik bij deze echt niet. Ik kan hem dus van harte afraden. Dat hij een ster krijgt, komt door de konijntjes.

Sterren: 1 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Recensie: 3 Lives (Juliane Block, 2019)”

 1. Is het een bewuste keuze van jullie om wel dit soort ellende te recenseren en de twee beste genre films van dit jaar compleet te negeren? Ik snap deze site niet meer…

  Beantwoorden
  • Hoi Rob.
   Ja, deze laatste twee films zaten nog ‘in de pijplijn’ (en er komt er nog een aan). Die lagen al een tijd op de plank en het is zonde er niets mee te doen. Je hebt zeker een punt, maar we proberen zoveel mogelijk te recenseren en tenslotte zijn we allemaal ‘maar’ vrijwilligers met een druk leven ernaast 😉 . Frank heeft een artikel over de eerste twee Welcome to the Blumhouse-films van het tweede seizoen, als je dat zo kan noemen, geschreven en Candyman recensie komt er ook nog aan sowieso. Dus we letten zeker ook op wat recent is. We zijn ook nog op zoek naar versterking mocht je interesse hebben (of iemand kennen die dat heeft) https://denachtvlinders.nl/vacatures/

   Hou vooral de site in de gaten, want er zit nog een hoop aan te komen, vooral nu zo met Halloween!

   Beantwoorden
 2. Volgens mij is de bedoeling van een recensie om mensen een handvat te geven of iets wel of niet de moeite waard is om te gaan kijken. Als je bioscoopfilms recenseert als ze al bijna weer uitgedraaid zijn, dan heeft dat niet zoveel zin meer.
  Gezien de thematiek had ik wel verwacht dat er een Candyman recensie zou komen. Maar dat is nu vooral niet één van de films die ik bedoel. Ik vond dat een zeer minderwaardige remake / reboot van de oude film. Ik heb me vooral zitten ergeren aan die film. Met Tony Todd! werd er geroepen. Ja, dat klopt, maar als je knippert met je ogen, dan mis je hem. Enfin, maar dat was eigenlijk niet wat ik wilde zeggen.

  Nee, waar ik op duidde met “de twee beste genre films van dit jaar” zijn James Wan’s Malignant en het fantastisch creepy The Night House. Daar lees ik hier niets over, terwijl dat juist voor mij de krenten in de 2021 genrepap waren (tot zover dan).

  Als ik bovenstaande recensie trouwens lees, had je jezelf een enorm plezier gedaan als je (een van) deze films in de bios had bekeken in plaats van de DVD van 3 lives op te zetten 🙂

  Beantwoorden
  • PS: Heb nu alsjeblieft niet het idee dat ik jullie (vrijwilligers) werk niet waardeer. Want dat is zeker wel zo.
   Ik ben niet voor niets al een paar jaar een trouwe bezoeker 😉
   Zie mijn opmerking daarom s.v.p. als opbouwende kritiek, want het is zeker niet bedoeld om jullie vele werk af te kraken.
   Ik heb alleen kanttekeningen bij sommige keuzes, zoals dat er momenteel minder aandacht is voor bioscoop films en meer voor Games, DVD, BRD en streaming films. Ook leuk hoor. Met games heb ik niet zo veel, maar ik heb wel degelijk al heel wat leuke DVD tips van deze site gehaald (en aangeschaft).
   Maar wat ik nu wat mis zijn (tijdige) recensies van bios films door genre liefhebbers als jullie in plaats van door filmcritici die meestal toch wat neerkijken op het genre. Vandaar mijn vraag.

   Beantwoorden

Plaats een reactie