Recensie: 666 Park Avenue – Pilot

Tv-series in het horrorgenre zijn weer helemaal terug en een aantal hiervan verkent het klassieke spookhuisthema (American Horror Story, Bedlam). De nieuwe serie 666 Park Avenue kunnen we aan dit rijtje toevoegen en heeft net weer een andere twist.

Aan Park Avenue in New York bevindt het statige appartementencomplex The Drake, eigendom van Gavin Dovan (Terry O’Quinn). Jane Van Veen (Rachael Taylor) en Henry Martin (Dave Annable) reageren op een vacature als beheerder van het pand, door het tonen van de juiste kennis worden ze aangenomen en mogen intrekken in één van de appartementen van het complex. Het leven in The Drake is goed, maar wie een contract tekent bij Gavin Dovan en zijn vrouw Olivia (Vanessa Williams), verkoopt zijn ziel…

De eerste aflevering van 666 Park Avenue is een introductie van de bewoners van het pand en ieder leeft voor zijn eigen passie, de personages zijn daarom divers en interessant. Het acteerwerk is overtuigend, maar qua verhaal de eerste aflevering leek te lijden onder de introductie van vele karakters. Er was weinig ruimte voor opbouw van een gezonde spanningsboog, het werd allemaal net te snel afgerond. 666 Park Avenue is niet extreem visueel, maar duidelijk genoeg om aan te geven dat een lift een zeer pijnlijke machine kan zijn.

Waar 666 Park Avenue goed op inspeelt zijn de zeven zonden – ijdelheid, hebzucht, lust, jaloezie, gulzigheid, wraak en gemakzucht – elk karakter heeft zo zijn zwaktes. Wat is het verhaal achter The Drake? Wat is zijn geschiedenis en wat is het lot van zijn bewoners? 666 Park Avenue laat genoeg vragen open voor komende afleveringen en is een serie om zeker in de gaten te houden.

666 PARK AVENUE New York Comic Con 2012 Reel

666 Park Avenue werd gisteravond vertoond op de Warner Bros Preview Night bij de San Diego Comic Con, de serie zal dit najaar op de Amerikaanse tv-zender ABC worden uitgezonden, welke Nederlandse zender dit voorbeeld zal gaan volgen is op dit moment nog niet bekend.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie