Recensie: Flight 7500 (Takashi Shimizu, 2014)

7500Ik ben altijd erg nieuwsgierig als een film enkele jaren geleden al is gefilmd en nu pas uitgebracht wordt. Vaak is dit een slecht teken, maar dit is natuurlijk niet altijd zo vanzelfsprekend. Denk maar aan Cabin in The Woods, deze lag enkele jaren op de plank, werd gereleased en werd bij menig horrorfan de film van het jaar.

Zo ook 7500 van regisseur Takashi Shimizu (Ju-On, The Grudge). De film werd al begin 2012 opgenomen en gepland voor een augustus release. De film verdween daarna ruim 2 jaar op de plank om dan nu een dvd release te krijgen. De cast bestaat o.a. uit Ryan Kwanten (True Blood), Amy Smart (Mirrors), Leslie Bibb (Iron Man, Midnight Meat Train), Scout Taylor Compton (Rob Zombie’s Halloween 1 en 2) en Jerry Ferrera (Entourage). Aan zowel cast als regisseur zal het niet hebben gelegen.

De synopsis is flinterdun dus deze zal ik jullie besparen maar wat al snel duidelijk is, is dat 7500 een Aziatisch spookverhaal is in een vliegtuig. De personages worden aan het begin van de film allemaal netjes geïntroduceerd wat gelijk een overzichtelijk beeld geeft. De personages zijn simpel maar goed uitgewerkt, iets wat ik persoonlijk erg prettig vind. Iedere personage heeft een belangrijk aandeel in het verhaal. De Japanse regisseur Shimizu hoef je ook niet meer uit te leggen hoe je een spookverhaal verteld.

De spanning wordt langzaam opgebouwd en er is in het begin vooral veel onduidelijk. Wat is er aan de hand, er is iets niet pluis maar wat?

Misschien ligt daar wel het probleem van de film. Het is en blijft allemaal behoorlijk vaag, de opbouw gaat vrij traag en zodra de twist van het verhaal komt, gebeurd het zo plotseling dat je het eerder verwarrend als shockend ervaart. Dit is jammer, de film had iets meer duidelijkheid moeten scheppen en het tempo wat hoger moeten houden zodat de twist meer impact zou hebben.

Door de beklemmende setting van het vliegtuig is 7500 een onderhoudende thriller geworden. De cast zet in zijn geheel een degelijke prestatie neer en de acteurs zijn allemaal prettig om naar te kijken. Echt griezelig eng wordt de film nooit en gorehounds komen al helemaal niet aan hun trekken.
7500 - ryan kwanten
7500 is een prima film die wat mij betreft niet zo lang op de plank had hoeven liggen. De setting en cast redden de film van de middenmoot en is zeker het kijken waard.

Waardering: 3.5 / 5 sterren      
7500 ligt vanaf 29 oktober in de winkel
Koop bij bol.com

5 Reacties
 1. irene niec zegt

  Lijkt me een spannende film, ik maak heel graag kans.

 2. Georgie zegt

  lijkt een spannende film voor op een Halloweenavond te bekijken

 3. Jeroen zegt

  Klinkt toch wel oké! En natuurlijk ook een klein beetje actueel. Ben wel benieuwd.

 4. marilon van es zegt

  kaping

 5. Frank Mulder zegt

  Heerlijke film, maar inderdaad… beetje jammer van het eindstuk…

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.