Recensie: Flight 7500 (Takashi Shimizu, 2014)

Ik ben altijd erg nieuwsgierig als een film enkele jaren geleden al is gefilmd en nu pas uitgebracht wordt. Vaak is dit een slecht teken, maar dit is natuurlijk niet altijd zo vanzelfsprekend. Denk maar aan Cabin in The Woods, deze lag enkele jaren op de plank, werd gereleased en werd bij menig horrorfan de film van het jaar.

7500

Zo ook 7500 van regisseur Takashi Shimizu (Ju-On, The Grudge). De film werd al begin 2012 opgenomen en gepland voor een augustus release. De film verdween daarna ruim 2 jaar op de plank om dan nu een dvd release te krijgen. De cast bestaat o.a. uit Ryan Kwanten (True Blood), Amy Smart (Mirrors), Leslie Bibb (Iron Man, Midnight Meat Train), Scout Taylor Compton (Rob Zombie’s Halloween 1 en 2) en Jerry Ferrera (Entourage). Aan zowel cast als regisseur zal het niet hebben gelegen.

De synopsis is flinterdun dus deze zal ik jullie besparen maar wat al snel duidelijk is, is dat 7500 een Aziatisch spookverhaal is in een vliegtuig. De personages worden aan het begin van de film allemaal netjes geïntroduceerd wat gelijk een overzichtelijk beeld geeft. De personages zijn simpel maar goed uitgewerkt, iets wat ik persoonlijk erg prettig vind. Iedere personage heeft een belangrijk aandeel in het verhaal. De Japanse regisseur Shimizu hoef je ook niet meer uit te leggen hoe je een spookverhaal verteld.

De spanning wordt langzaam opgebouwd en er is in het begin vooral veel onduidelijk. Wat is er aan de hand, er is iets niet pluis maar wat?

Misschien ligt daar wel het probleem van de film. Het is en blijft allemaal behoorlijk vaag, de opbouw gaat vrij traag en zodra de twist van het verhaal komt, gebeurd het zo plotseling dat je het eerder verwarrend als shockend ervaart. Dit is jammer, de film had iets meer duidelijkheid moeten scheppen en het tempo wat hoger moeten houden zodat de twist meer impact zou hebben.

Door de beklemmende setting van het vliegtuig is 7500 een onderhoudende thriller geworden. De cast zet in zijn geheel een degelijke prestatie neer en de acteurs zijn allemaal prettig om naar te kijken. Echt griezelig eng wordt de film nooit en gorehounds komen al helemaal niet aan hun trekken.
7500 - ryan kwanten
7500 is een prima film die wat mij betreft niet zo lang op de plank had hoeven liggen. De setting en cast redden de film van de middenmoot en is zeker het kijken waard.

Sterren: 3.5 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
5 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
irene niec
irene niec
8 jaren geleden

Lijkt me een spannende film, ik maak heel graag kans.

Georgie
Georgie
8 jaren geleden

lijkt een spannende film voor op een Halloweenavond te bekijken

Jeroen
Jeroen
8 jaren geleden

Klinkt toch wel oké! En natuurlijk ook een klein beetje actueel. Ben wel benieuwd.

marilon van es
marilon van es
8 jaren geleden

kaping

Frank Mulder
8 jaren geleden

Heerlijke film, maar inderdaad… beetje jammer van het eindstuk…

5
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x