A Quiet Place Part II is wederom beklemmend, recensie:

A Quiet Place Part II | Trailer 3

Op dit moment draait A Quiet Place Part II in de bioscopen en filmhuizen, het is het directe vervolg op het succesvolle eerste deel van regisseur John Krasinski uit 2018. Het is daarom ook zeker aan te raden deze eerste te kijken alsvorens verder te lezen of Part II te aanschouwen in verband met spoilers.

De familie Abbott heeft hun huis verlaten en moet de gevaren van de buitenwereld onder ogen komen. Het gevecht om te overleven moeten zij in stilte vervolgen nadat ze gedwongen worden zich op onbekend terrein te wagen. Ze komen er al snel achter dat de monsters die op geluid afkomen niet de enige dreigingen zijn die zich schuilhouden voorbij het zandpad.

A Quiet Place 2 begint met een sprong terug in de tijd: dag 1 van monsterlijke aanvallen. Van het één op het andere moment staat het leven van iedereen op zijn kop. Het een is leuk kijkje in de oorzaak, maar het echte verhaal begint toch als we terug zijn bij het voorheen zo veilige onderkomen van de Abbotts. Het is tijd om afscheid te nemen en elders op nieuw te beginnen. De grote vraag is waarheen. Dochter Regan (Millicent Simmonds, in het echte leven ook doof) heeft goed opgelet bij haar vader en maakt een plan. Je kunt verwachten dat dit geen luxereisje wordt, een pad vol knisperende blaadjes is nog wel het minste probleem.

De film houdt permanent de spanning er in, waar je aan het begin nog een klein beetje een herhaling van zetten hebt, volgt na een derde van de film een twist die aan het beklemmende gevoel alleen maar bijdraagt. Een keuze om meerdere verhaallijnen te creëren pakt erg goed uit in combinatie met een vleugje coming-of-age.

Ook de acteurs zitten lekker in hun rol, zowel de terugkerende cast als de paar nieuwe personages. Is er dan niets slechts te vertellen over de film? Sja, er worden een paar standaard horrormethodes gebruikt om de spanning op te voeren, soms zijn ze net iets te voor de hand liggend, maar in het geheel heeft de film een heerlijke spanningsflow gekregen dat je het regisseur John Krasinski kunt vergeven.

Sterren: 4 / 5

A Quiet Place Part II draait nu in de bioscopen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie