Recensie: Afflicted (Derek Lee & Clif Prowse, 2013)

Survivalhorror zie je niet heel vaak in films, en zeker niet vanuit dit standpunt. Wat doe je als je een monster wordt en enorme krachten blijkt te hebben? Wat doe je als je beseft dat die krachten niet alleen leuk zijn, maar ook een gevaar voor andere mensen en je beste vriend?

Clif en Derek zijn beste vrienden en op zoek naar avontuur op hun reis rond de wereld, Na een ontmoeting met een mysterieuze vrouw ondergaat Derek een verschrikkelijke bloeddorstige transformatie, en hun angstwekkende reis brengt hen naar het einde van de Aarde.

Afflicted (ook bekend als Ends of the Earth) lijkt om een independent film die straight-to-dvd is uitbracht, maar zodra je de film aanzet merk je al snel dat filmmakers (én hoofdrolspelers) Derek en Clif goed op elkaar zijn ingespeeld. Afflicted is welliswaar hun eerste speelfilm, het duo heeft al vele korte films gemaakt. Ook hebben ze steun gehad van ervaren producenten. Niet alleen zijn de beeldkwaliteit en de montage goed, ook het verhaal en dialogen zijn goed doordacht.

Afflicted begint behoorlijk spannend en wordt later heftiger, maar verliest daar weer iets van die goede spanning. Hiermee hebben de filmmakers met deze handycamhorror een prachtige survivalhorrorfilm neergezet!

AFFLICTED trailer (NL)
Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie