Recensie: After the Lethargy (2018)

Sara (Andrea Guasch) is een reporter die afreist naar een plek waar aliens zijn gecrasht. Twee aliens gingen daarbij dood de derde is nooit terug gevonden. Eenmaal daar aangekomen komt ze in contact met een politieagent (Joe Manjón) en een plaatselijke inwoner (Ramon Canals). Al snel gaat het fout en wordt Sara door de alien ontvoerd en word er iets in haar lichaam geplant. Eenmaal bijgekomen vlucht ze, samen met de politieagent, naar een nabij gelegen oude, verlaten militaire ondergrondse basis om zo te ontkomen aan de alien. Maar ze moeten niet alleen zien te ontsnappen, ondertussen gaat het ook steeds slechter met Sara, iets in haar wil er uit.

Het idee is nog niet eens zo slecht. Een alien overleeft een crash op aarde, leeft in de bossen en ontvoert een nietsvermoedende vrouw, die hij ‘zwanger’ maakt. Dit zou een tof X-Files-verhaal kunnen zijn. Helaas is de uitvoering een stuk slechter. Het acteerwerk is dusdanig slecht, dat het mij meerdere malen uit het verhaal haalde, of ik moest regelmatig stukjes terug omdat ik de draad kwijt was omdat ik afgeleid was. Nu is het wel zo dat ik wel wat gewend ben, ik hou wel van een goede b-film, maar dit is echt tenenkrommend slecht gespeeld. En tel daar de belabberde CGI op die het monster voor moet stellen, en je hebt echt een slechte film.

hoofdrolspelers (vlnr) Andrea Guasch en Joe Manjón

Is de film dan helemaal slecht? Nee, dát ook weer niet. Er zitten wat grappige momenten in, vooral personage Ed (Ramon Canals) heeft wat grappige momenten die mij hardop lieten lachen en er is een bloederige scène die wel wat praktische effecten heeft die er oké uit zien. Ook duurt de film maar een kleine anderhalf uur, dus je bent er zo doorheen. Al met al is dit toch een film die ik alleen de die-hard alien abduction b-film-fanaat aan zou raden. Voor de rest zijn er echt wel betere b-films waaraan je jouw tijd aan kan verdoen.

Sterren: 1.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Recensie: After the Lethargy (2018)”

 1. Lol deze recensie. Maar ik moet eerlijk zeggen dat mijn belangstelling is gewekt. En hij ligt in de 3 voor 25 bak bij Bol zie ik.
  Dit soort films zijn namelijk mijn guilty pleasure. Zo kan ik enorm genieten van Sharknado, Zombeavers en dat soort films. En ik heb Plan 9 from Outer Space vaker gezien dan Citizen Kane 🙂

  Beantwoorden
  • Haha, ja wat ik zeg: ik hou ook wel van Dead Alive, Rubber en Dead Sushi. Maar deze was toch wel een gradatie te veel voor mij. Maar by all means: kijk em gerust als dat jouw ding is!

   Beantwoorden
   • Nou ik heb hem gezien en jouw hele recensie klopt 🙂
    Maar ik heb me prima vermaakt. Ik denk dat ik dan zo’n “die-hard alien abduction b-film-fanaat” ben, haha.
    De kleine twist die er in zit vond ik nog best wel aardig gevonden en ik vond het ook geweldig hoe de film afloopt. Kom daar in Hollywood maar eens om, zo’n einde.

    En kan dus enorm lachen om dit soort “krachtige” acteer prestaties. Ik denk dat we nog veel zullen horen van Ben Vinnicombe die hier “schitterde” als politieman Will 🙂

    Zeker mee eens dat dit niet ieders kopje thee zal zijn, maar ik vond hem leuk.

    Beantwoorden

Plaats een reactie