Recensie: Amsterdamned – De Naakte Getuige (Dick Maas)

boek Amsterdamned De Naakte Getuige

Amsterdamned De naakte getuige is het eerste deel uit een serie gebaseerd op de legendarische film van Dick Maas.

Samenvatting:

Twee tieners worden dood gevonden in het bos bij een uitgebrande auto. Het laatste wat ze aan de politie gemeld hadden is dat er een naakte vrouw onder het bloed in de auto zat. Maar de vrouw is spoorloos verdwenen. De speurtocht naar de daders brengt Eric in de wereld van geheime seksfeesten, corrupte agenten en huurmoordenaars.

Wat ik er van vond:

Het is een boek van maar 158 blz, maar toch bevat het alles voor een goed en compleet verhaal. Een goede verhaallijn wat genoeg diepgang bevat, sterke karakters (die wij kennen uit de legendarische film Amsterdamned) wat ik erg leuk vond.

Het verhaal bevat genoeg actie, spanning en ook lekker wat zwarte humor, waar Maas om bekend staat. En waar ik wel van hou!

De personages zijn goed uitgewerkt en de schrijfstijl van Maas is prettig om te lezen. Het enige nadeel het boek is zo uit! Maar gelukkig is nog een deel Slapende honden die dit jaar uit kwam. Waar ik ook heel benieuwd naar ben!

Over de auteur:

Dirk Willem Herman Dick Maas. 15 April 1951 is een Nederlandse filmregisseur, scriptschrijver, schrijver, componist en filmproducent. In 1973 begon hij zijn studie aan de Nederlandse filmacademie waar hij in 1977 afstudeerde. Samen met Laurens Geels startte hij in ’84 het filmproductiebedrijf First Floor Features. In 2001 verliet hij de organisatie. Films van Maas herken je aan het vlotte tempo, eenvoudige plot, veel zwarte humor, actie en veel special effects en stunts.

  • Titel: Amsterdamned – De Naakte Getuige
  • Auteur: Dick Maas
  • Genre: Thriller/detective
  • Uitgever: Parachute Pictures
  • Aantal pagina’s: 158
Sterren: 4 / 5

Te koop bij bol.com, Amazon.nl of je lokale boekhandel.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie