Recensie: Arena (Jonah Loop, 2011)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Arena is inderdaad geen horrorfilm, maar een bloederige actiefilm.

Brandweerman David Lord raakt aan lager wal als hij in een ongeluk zijn vrouw verliest. Tijdens één van zijn drinkmarathons in een nogal louche bar wordt hij verleidt door Milla die hem vervolgens ontvoert. Hij blijkt te zijn ontvoerd voor door de mensen achter “The Death Games”, een illegale underground organisatie die brute gevechten tot de dood via internet aan de man brengt. David moet natuurlijk ook vechten en blijkt een ware killer te zijn, de grote man achter de Death Games (Samuel L. Jackson) maakt een deal met hem dat als hij tien keer wint hij zijn vrijheid terug krijgt.

Arena doet mij heel erg denken aan de jaren 80 “straight to video” actiefilms. Een laag budget waarvan waarschijnlijk een groot deel naar de één of twee grotere sterren ging, verder alleen onbekende namen, een flinterdun script, weinig tot geen diepgang maar lekker veel actie. Arena voldoet aan alle punten. De grote ster in deze film is Samuel L. Jackson, maar het is duidelijk een rolletje van een paar draai dagen voor een cheque. De andere naam van enige betekening is die van hoofdrolspeler Kellan Lutz, bekend van de Twilight-films.

De gevechten zijn voor een film als deze wel wat aan de korte kant, maar best goed in beeld gebracht en bloederig. Helaas komt de rest van film vaak nogal knullig over, zo moeten we geloven dat de Death Games nogal wat geld opbrengen en dus behoorlijk populair zijn. Maar wij zien slechts een Japanse kantoorarbeider en een stel Amerikaanse studenten die enthousiast worden van deze brute show telkens terugkeren! Ook de rest van de film speelt zich af in een paar sets die allemaal wat goedkoop aandoen.

Ik ben op z’n tijd best wel in voor een low budget actiefilmpje maar Arena is te middelmatig om boven de vele films die in dit genre uitkomen uit te stijgen.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie