Recensie: Bait 3D (Kimble Rendall, 2012)

Horror en haaien, sinds Jaws weet iedereen dat deze twee perfect samen kunnen gaan. Kunnen ja, want het gaat niet vaak goed, zo blijkt ook met Bait 3D.

Bait 3DTe beginnen met het plot, er wordt goed begonnen met een traumatische ervaring van een strandwacht op de dag na zijn vrijgezellenavond. Zijn collega, tevens de broer van zijn aanstaande, wordt verslonden. Hier is nog niets mis met de film. Bait pakt het verhaal een paar jaar later weer op en hier zien we niets meer terug van deze serieuze inleiding.

De overval op de supermarkt van een Australisch kustplaatsje had niet op een ongelukkiger moment gepland kunnen worden. Net als een gewapende kerel midden in de zaak zijn wapen trekt, dondert een monsterlijke tsunami over het stadje die alles op haar pad verzwelgt. Doodsbang ontvluchten de overlevenden het water op zoek naar veiligheid op de stellingen van de ondergelopen winkel. De spanning stijgt, net als het water dat steeds dichterbij de elektriciteitskabels komt. Maar dat de overvaller doorslaat, het water onder stroom komt te staan of ze allemaal verdrinken zijn niet eens de grootste gevaren. Met het zeewater zijn haaien meegekomen die tussen de gangpaden de jacht openen op alles wat beweegt. Josh (Xavier Samuel) verloor eerder zijn beste vriend aan een agressieve haai en is vastbesloten zoveel mogelijk mensen te redden.

Nu is het verhaal niet altijd het belangrijkste van een horrorfilm, er moet in sommige gevallen nu eenmaal een absurde situatie gecreëerd worden waaruit de hoofdrolspelers zich op bijzondere wijze kunnen redden. Hier gaat het allemaal mis. De ‘ruzie’ tussen beide kampen voegt in zijn geheel alleen maar veel gelul toe. En in plaats te zoeken naar een vluchtpoging, kiest men ervoor om eerst de strijd met de haai aan te gaat. De logica wordt nog slechter als het water niet vanuit de supermarkt omlaag stroomt naar de onderliggende parkeergarage. Je kunt in Australië overigens droog zwemmen…

Het popcorn-gehalte is helaas niet hoog genoeg voor meer sterren, het wil nog wel eens dat een niet heel goede film gewoon, toch ontzettend vermakelijk is. De film is verschenen op DVD en 2D/3D Blu-ray (al hebben de makers aan het 3D zo weinig aandacht besteedt, dat je het nauwelijks opmerkt)

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie