Recensie: Welcome to the Blumhouse – Bingo Hell

Bingo Hell - Official Trailer | Prime Video

Welcome to the Blumhouse is terug! Vandaag verschijnen de eerste twee films Black as Night en Bingo Night, volgende week volgen Madres en The Manor op Amazon Prime. Inmiddels heb ik ze alle vier mogen zien en vind dat de kwaliteit een stukje hoger. Met onderliggende sociale thema’s maakt het een interessante kijkervaring.

Oak Springs is een rustige wijk, waar iedereen elkaar kent. Maar de laatste tijd trekken steeds meer jongeren in de stad naar deze wijk toe, en dat stoort Lupita en haar vriendinnen enorm. Deze ‘hipsters’ leven hun eigen leventje, zijn afstandelijk en zitten veel op hun mobiel. Als een zakenman van buiten de wijk de onder bewoners geliefde bingohal overneemt is dat de druppel. Onder aanvoering van Lupita besluiten de bewoners om in actie te komen tegen gentrificatie en hun wijk leefbaar te houden. Maar als haar buurman dood wordt aangetroffen blijken de problemen nog wat groter…

Een horrorfilms over bingo en gentrificatie? Dat klinkt enigszins saai toch? Niets van waar. De film begint een klein beetje rommelig, je hebt niet zo zeer een idee waar het heen gaat, maar zodra de bingo in beeld komt raakt het in een leuke stroomversnelling. Richard Brake vertolkt op een heerlijk manier de rol van mysterieuze bingo-ondernemer en krijgt het zwaar met de evengoede Adriana Barraza als Lupita. Het resultaat is een zeer vermakelijke komische horrorfilm.

Sterren: 3.5 / 5

Regisseur Gigi Saul Guerrero schreef het script samen met Perry Blackshear en Shane McKenzie. Lees hier ons interview met die laatste! Bingo Hell is nu te zien op Amazon Prime Video.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: Welcome to the Blumhouse – Bingo Hell”

Plaats een reactie