Recensie: The Charnel House (Craig Moss, 2016)

Een oud slachthuis dat al jaren leegstaat wordt omgebouwd tot een luxe appartementencomplex. Meerdere nieuwe bewoners nemen vol verwachting hun intrek in hun nieuwe woningen. Maar de blijdschap maakt al snel plaats plaats voor iets anders, want stuk voor stuk worden de bewoners geteisterd door een duister kwaad, dat al jarenlang gevangen zit in het gebouw. Ze ontdekken dat het gebouw eeninktzwarte en niets ontziende geschiedenis kent…

‘The Charnel House’ bouwt lekker op, je voelt dat er mogelijkheden in het verhaal als de film begint. De acteurs zijn allemaal geen sterren, maar hun werk is zeker goed. Maar helaas wordt er besloten dat het belangrijker is om snelle moorden te plegen, dan meer kippenvel bij de kijker op te bouwen. Jammer.

De film kijkt erg goed weg en naar het einde toe wordt de verhaallijn weer iets beter. Toch is het resultaat maar een gemiddelde film. Of moeten we het vergelijken met de eerdere films van regisseur Craig Moss? Breaking Wind, 30 Nights of Paranormal Activity with the Devil Inside the Girl with the Dragon Tattoo en Saving Ryan’s Privates zijn een aantal van de lowbudget parodieën die uit de koker van Craig Moss komen. Toch… hoewel beter dan zijn vorige titels, dit blijft een gemiddelde film.

The Charnel House - Officiële trailer
Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie