Recensie: Choose (Marcus Graves, 2011)

’s Nachts wordt er ingebroken bij een gezin, de indringer drijft het gezin bijeen en stelt de dochter voor de keus om haar vader of moeder te doden, het wordt de eerste. Keuzes, daar draait het allemaal om in de psychologische horrorfilm Choose van regisseur Marcus Graves met hoofdrollen voor Katheryn Winnick (Killers, Love and Other Drugs en Bones) en Kevin Pollak (The Usual Suspects en Middle Men).

Fiona Wagner, een studente journalistiek, wordt op een dag benaderd door een crimineel die zichzelf ISO_17 noemt. Haar vader, detective Tom Wagner, onderzoekt de moord op Elliot Vincent door zijn eigen tienerdochter. Het blijft niet bij één bizarre moord waarbij ISO_17 zijn slachtoffers voor een keuze stelt, maar waarom zoekt moordenaar contact met Fiona, wat wil hij haar vertellen? Tegen de zin van haar vader in, probeert ze uit te vinden wie deze mysterieuze man is.

Waar Choose een stevige martelhorror probeert te zijn, laat het flink te wensen over; een paar moorden/aanslagen zijn stevige keuzes, maar de inspiratie is vrij snel op. Waar Choose een mysterieuze politiethriller wil zijn, is het plot te ongeloofwaardig. De film blijft voornamelijk overeind door het redelijke acteerwerk en de opgewekte nieuwsgierigheid naar de aard en beweegredenen van de moordenaar. Helaas niet voldoende voor debuterend regisseur Marcus Graves.

Choose trailer out on DVD 17th January 2011

Koop ‘Choose’ op dvd bij Bol.com

Sterren: 2 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie