Comic: Ghost komt gehuld in mysterie terug

Ghost is terugGhost is een karakter dat in de jaren 90 populair was. Ze verscheen voor het eerst in Comics’ Greatest World Week 3 (1993). Na de succesvolle start kreeg de comic een maandelijkse release, maar werd in 2000 gecancelled. In juni dit jaar echter, verscheen in Dark Horse Presents #13 de eerste uitgave van een driedelige reboot van Ghost. Deze reboot krijgt nu een vervolg, beginnende met een samenvatting van de drie verhalen in Ghost #0.

Ghost, echte naam Elisa Cameron, werd in 1940 geïnfecteerd met een genetisch nano-virus. Door deze infectie kan ze teleporteren, door via een andere dimensie te reizen. Ook kreeg ze in haar studententijd een stofje dat fuseerde met het nano-virus, waardoor ze door solide objecten kan bewegen.

De driedelige reboot en de eerste uitgave van de nieuwe serie wordt verteld vanuit het oogpunt van een mislukte journalist, Vaughn Barnes. In de rest van de serie zal Elisa de protagonist zijn van het verhaal, maar hoe dit zich uiteindelijk zal ontplooien is nog erg onduidelijk. De reboot werd door schrijfster Kelly Sue DeConnick in ieder geval mysterieus genoemd en ze omschreef dat de lezer samen met Ghost het mysterie gaat ontrafelen.

Als je ook in het verhaal van Ghost wil duiken, dan is deze samenvattende nul-uitgave een goed begin. Of er in het vervolg van de serie meer duidelijk zal worden over het verleden van Ghost is niet duidelijk. Maar het lijkt er op dat je ook als nieuwe lezer prima het verhaal zult volgen. Ghost #0 is nu te koop en kost $2,99.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x