Recensie: Countdown (Justin Dec, 2019)

Wanneer de jonge verpleegster Quinn ontdekt dat de app Countdown het exacte tijdstip van haar dood voorspelt, begint er een race tegen de klok. In minder dan 3 dagen moet ze een manier vinden om aan haar eigen dood te ontsnappen!

Klinkt bekend? Ja, het heeft een klein beetje weg van Final Destination, waarin jongeren aan de dood zijn ontsnapt en hem telkens een stapje voor moeten blijven. Countdown heeft hier inderdaad iets weg van, maar lijkt verder meer op de Nederlandse film App. Toch is het nergens een kopie en kijkt heerlijk weg.

In dit geval installeren jongeren tijdens een feestje zo’n foute app die de dag van hun dood uitrekent. Geinig natuurlijk, tot ze erachter komen dat dit allemaal werkelijkheid wordt. Maar niemand die zo’n idioot verhaal natuurlijk gelooft. Ze zijn te dode opgeschreven.

Countdown (2019) NL Trailer HD

Countdown is een leuke horrorcomedy met een fijne spanningsopbouw en de juiste hoeveelheid (lees weinig) jumpscares. Ik was van te vorig niet weg van het plot, maar snap na het kijken zeker waarom dit volle bioscoopzalen trok. De film trekt verschillende registers open, ik noem een nerdy pastoor en een hacker als eigenaar van een telefoonwinkel, die bijdragen aan het komische aspect.

Toch twijfel ik in hoeverre deze film echt bedoelt was als comedy, want het thriller aspect zit serieus en effectief in elkaar. Ook acteurs Elizabeth Lail en Jordan Calloway doen daarvoor hun best. De film eindigt dan wel weer erg jammer met een knipoog voor een mogelijk vervolg. Vergeet niet om nog een stukje van de aftiteling te kijken voor een komische noot.

Sterren: 3 / 5

Countdown is nu verkrijgbaar op BD/DVD en via Amazon Prime Video.

Interessant artikel?

Plaats een reactie