Recensie: Creep Van (Scott W. Mckinlay, 2012)

Campbell (Brian Kolodziej), een luie twintiger op zoek naar een auto, reageert op een aftands busje met een TE KOOP-bordje. Zijn leven hangt plotseling aan elkaar van spanning en actie als deze actie een dodelijk kat en muis spel in gang zet. Iedereen waar hij om geeft is plotseling in levensgevaar.

Er zijn films met slecht acteerwerk en waardeloze dialogen, maar geweldig vermakelijke om te kijken. De gruwelijke manieren waarop de filmmakers de moorden is beeld brengen is simpelweg meesterlijk, de bijbehorende special effects zijn voortreffelijk.

Creep Van is duidelijk een amateurproductie en een hommage aan de jaren ’80 slashers. En leuk is dat Lloyd Kaufman van Troma Films een gastrolletje heeft als een ontevreden klant in de autowasserette. Scott W. Mckinlay was in 1999 als producer betrokken bij Kaufmans ‘Citizen Toxie: The Toxic Avenger IV’. In 2006 regisseerde Mcinlay zijn eerste film ‘Gag’ en ‘Creep Van’ is zijn tweede regieklus, dit keer schreef hij ook zelf het script.

Naast de geweldige gore zit er in Creep Van nog iets bijzonders, Mcinlay heeft een reeks bizarre typetjes bedacht. Zo ontmoeten we de huisgenoot van Campbell in een hondenhok, waar hij wacht op een vriendin. Een ander bizar typetje is Swami Ted (Collin Bernsen), een totaal relaxte gast – tenzij zijn weed zoek raakt. Oh, en er zit nog een niet noemenswaardig liefdesverhaal in rond Amy (Amy Wehrell).

Zoals eerder gezegd, deze film is zeker een aanrader voor de geweldige dosis gore, verstand op nul en gáán.
Koop Creep Van nu op dvd bij Bol.com.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: Creep Van (Scott W. Mckinlay, 2012)”

  1. Haha, ziet er goed uit voor een avondje lachen. Ik kan me niet voorstellen dat ik deze film 3,5 sterren zou geven, maar als ik ‘m ergens voor weinig zie liggen, neem ik ‘m wel mee 😛

    Beantwoorden

Plaats een reactie