Recensie: Darkroom (Britt Napier, 2013)

‘Darkroom’ is het regiedebuut van Britt Napier en scenarist Michaelbrent Collings. Acteurs Kaylee DeFer (Michelle), Elisabeth Röhm (Rachel), Christian Campbell (Larry) en Tobias Segal (Daniel) zijn iets minder groen in het vak. Dit verschil is het merken. Het idee van ‘Darkroom’ is in de basis zeker goed, maar de scenarist en regisseuse vergeten keuzes te maken. Is Michelle en haar verleden de basis van de film, of zijn het de drie psychoten en het verleden ervan?

darkroom
Michelle zit met teveel alcohol op achter het stuur als ze een vreselijk ongeluk veroorzaakt waarbij drie mensen om het leven komen. Ze wordt nar een speciale kliniek gestuurd om af te kicken. nadat ze de kliniek heeft verlaten, neemt ze op advies van haar begeleidster een baantje aan. Maar al snel blijkt dat ze daar opgesloten zit met drie psychoten die maar één doel hebben: Michelle martelen om haar te zuiveren van haar zonden.
https://www.youtube.com/watch?v=e1jLsDlxpRU
De bijzondere tweeledige geschiedenis van de kampen maakt de eerste helft van de film nog wel enigszins een interessante thriller. Langzaam schuift de film naar een martelhorror en lijkt de vergelijking met ‘SAW’ compleet. Helaas werkt de film vanaf daar toe naar een onbevredigend einde.

‘Darkroom’ is nu te koop op DVD.

Sterren: 2 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie