Recensie: Nachtmerrie – De Detta Dossiers (Winchester McFly)

Baantjer; elke zomer gingen er weer nieuwe delen over de onderzoeken van De Cock en zijn assistent Vledder mee op vakantie. Met een simpele formule (een lijk, een onderzoek, ruzie met de hoofdcommissaris, een borrel in café Lowietje en de oplossing) was het altijd heerlijk genieten. Mocht jij ook van Baantjer hebben genoten én ben je horrorliefhebber, dan is de nieuwe reeks De Detta Dossiers zeker iets om te checken!

“Bovennatuurlijke misdrijven de lage landen.” luidt de ondertitel van De Detta Dossiers: Nachtmerrie. De voorkant verklapt verder “In Groningen zet een demonische figuur onschuldigen aan tot moord; kan rechercheur David Detta hem tijdig stoppen?”

De vergelijk met Baantjer (en andere soortgelijke politieromans) komt ook doordat het rechercheursduo een bijzondere combinatie is. Het verhaal beginnen we met Tess de Vries, een jonge rechercheur waarvan de carrière in een stroomversnelling zit en ze wordt getipt als nieuwe teamleider van Dienst Landelijke Recherche. Zelf is ze overtuigd dat het haar eigen succes is, maar anderen wijzen toch vaak naar haar pappa ergens hoog in de boom. De andere helft van het duo is David Detta, een zeer ervaren rechercheur die er de laatste jaren nogal eigenzinnige onderzoeksmethodes en ideeën op nahoudt.

In het eerste boek van De Detta Dossiers word je als lezer direct meegenomen in de bovennatuurlijke gebeurtenissen, er is in het verhaal geen twijfel of het überhaupt bovennatuurlijk is. Maar binnen de recherche wordt dat als complete onzin aangemerkt.

Sterren: 4 / 5

De Detta Dossiers 1: Nachtmerrie leest heerlijk snel weg. Sneller dan je zou willen is het uit, met honger naar meer. Het is geen hoogstaande literatuur, maar heerlijk vluchtig. Voor die honger naar meer heb ik direct deel 2: Verdwaald besteld en in september verschijnt De Detta Dossiers 3: Contact al.

<Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Ontvang elke week nieuws, tips en prijsvragen in jouw mailbox!

Plaats een reactie