Recensie: Dead & Beautiful – Vampiers zonder bite

Dead & Beautiful vertelt het verhaal van vijf steenrijke, verveelde jongeren uit een Aziatische metropool. Om beurten verzinnen ze de meest bizarre dingen om te doen en zo de verveling tegen te gaan. Wanneer één van de jongeren er voor kiest om met de groep de jungle in te gaan voor een sjamanistisch ritueel gaat het mis. Ze worden wakker met hoektanden en de wetenschap dat ze in vampiers zijn veranderd. In paniek en zoekend naar hun identiteit verliezen ze de grip op de situatie en komt de vriendschap op het spel te staan.

Dead & Beautiful is een werk van de Nederlandse regisseur David Verbeek. Gijs Blom, tevens een Nederlander, speelt één van de hoofdrollen. Verder zijn de hoofdrollen voor Philip Juan, Anna Marchenko, Yen Tsao en Aviis Zhong. Hoewel de film visueel sterk is, heb ik er toch een dubbel gevoel aan overgehouden.

De vampiers van David Verbeek

Unieke vampiers

De film is ontzettend artistiek. Je ziet aan alles dat de film met veel creativiteit is gemaakt. Zo zitten er schitterende shots in van nachtelijk Taipei die, samen met een fijne soundtrack, prettig zijn om naar te kijken. De film kent een prima start alleen weet het niet de aandacht van de kijker vast te houden. Het middenstuk van de film voelt behoorlijk traag en het verhaal kabbelt dan wat verder. Hier had het absoluut wat spannender mogen zijn. Erg jammer want het einde van de film is dan wél weer leuk en verrassend. De regisseur zet de vampiers en het genre op een unieke wijze neer in combinatie met de Aziatische cultuur en dat kan ik wel waarderen.

Het groepje jongeren dat we volgen is niet bijzonder interessant. We krijgen van één van de personen wat achtergrondverhaal maar echt meeleven met het personage lukt geen moment. Dit zorgt er weer voor dat de impact van bepaalde scènes minder heftig is en dat komt de film niet ten goede.

Zo heb ik uiteindelijk een dubbel gevoel aan de film overgehouden. Hoewel de film prachtig geschoten is mist er voor mij wel wat spanning. Toch is het voor een deels Nederlandse productie knap gedaan en kijk ik uit naar het werk van David Verbeek in de toekomst.

Sterren: 2.5 / 5

De film Dead & Beautiful is nu te zien op Pathé Thuis. Wat vinden jullie van deze vampiers?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Recensie: Dead & Beautiful – Vampiers zonder bite”

 1. Was vroeger een groot liefhebber van Aziatische films.
  Audition, Old, Dark water enz.
  Maar mede door Netflix komt het een beetje mijn strot uit.
  Uitzondering daar gelaten.
  Sla ze tegenwoordig effe over.

  Beantwoorden

Plaats een reactie