Monsterchaos! – Recensie: Death Valley

Part human, part something else

Twee huurlingen, die niks te verliezen hebben, worden ingehuurd om een wetenschapper te redden. Deze zit gevangen in een oude bunker, die gebouwd is tijdens de Koude Oorlog. Na het betreden van de bunker moeten de huurlingen vechten voor hun leven. Ze worden opgejaagd door een dodelijk, onbekend wezen.

Death Valley is geschreven en geregisseerd door Matthew Ninaber. Hoofdrollen zijn voor Jeremy Ninaber, Ethan Mitchell en Kristen Kaster.

Monster en regisseur

Mijn voorkennis voor het kijken van de film was heel minimaal maar ik ben toch echt in positieve zin verrast met de uitkomst van deze film. De film voelt aan als een combinatie tussen The Thing, Alien en Resident Evil.
De film is geregisseerd door Matthew Ninaber. Nu ben ik met zijn eerdere werk niet echt bekend maar hij heeft wel Psycho Goreman gespeeld in de gelijknamige film. De regisseur doet het zelf in deze film nog eens dunnetje over door ook de rol van het monster op zich te nemen. En het moet gezegd worden, dat gaat de regisseur prima af!

Het sterkste aan Death Valley is het monster en de uitwerking hiervan. Het monster is met praktische effecten gemaakt en dit komt prachtig over in de film. Het is dan ook duidelijk dat hier het grootste gedeelte van het budget naartoe is gegaan.
De film speelt zich grotendeels af in een bunker en de regisseur weet hier, mede door de prima muziek, een spannende sfeer te creëren. Ook zijn er een aantal scènes in de bunker die door de cinematografie prachtig overkomen op beeld. De film kijkt makkelijk weg. Het tempo zit er lekker in en de film heeft een uitstekende tijdsduur voor dit genre.

DEATH VALLEY Official Trailer (2021)

De minpunten van de film zijn de scènes die zich afspelen buiten de bunker. Dit komt soms wat amateuristisch over en ook is hier de beperking van de acteurs behoorlijk duidelijk.
Desalniettemin is dit een aardige film geworden en maken het monster en de scènes in de bunker dit tot een prima kijkervaring.

Sterren: 3.5 / 5

Death Valley is nu te koop bij Bol en te huur via Pathé Thuis. Hebben jullie de film gezien? Wat vonden jullie ervan?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Monsterchaos! – Recensie: Death Valley”

  1. Hij staat inmiddels op mijn verlanglijst bij Bol. Ziet er aardig uit. Goed monster!
    En alle films die je als combinatie noemt (The Thing, Alien en Resident Evil) zijn favorieten van mij. Dus toch wel benieuwd naar de uitwerking.

    Beantwoorden
    • Inmiddels heb ik ook deze film gezien en ik ben het helemaal eens met deze recensie. Het sterkste onderdeel is het stuk in de bunker en het monster. En er zat toch een twist in het verhaal die ik niet helemaal zag aankomen. Al met al een heel vermakelijke film. Zeker geen zonde van je tijd.

      Beantwoorden

Plaats een reactie