Don’t Breathe 2: een verhaal om je adem bij in te houden? Recensie:

In Don’t Breathe 2 volgen we het verhaal van de blinde man Norman(Stephen Lang) na de gebeurtenissen uit het eerste deel. Norman leeft een rustig leven samen met zijn stiefdochter die als enige een huisbrand heeft overleeft. Wanneer een groep inbrekers het op het meisje hebben voorzien komt er aan het rustige bestaand een eind en moet Norman zijn skills weer inzetten tegen de inbrekers.

Waar het eerste deel een totale verrassing was in positieve zin, is dat bij deze film niet het geval. De kijker is inmiddels bekend met het personage en dus is besloten om deze film iets anders aan te pakken. Maar komt dit de film wel ten goede?

Anders dan deel één

Zodra de inbrekers in de film ten tonele verschijnen lijkt het erop dat het verhaal hetzelfde gaat uitpakken als deel één. Dit is echter niet het geval en zo krijgen we een uniek verhaal te zien. De blinde man begint in de film als protagonist. Dit voelt in het begin wat vreemd en de makers weten hier ook mee te spelen. Zo volgen er wat plotwendingen die er voor zorgen dat je soms voor de blinde man juicht en soms voor de inbrekers. De plotwendingen zelf zijn soms behoorlijk vergezocht en zijn er puur om de actie op gang te brengen en te verantwoorden.

Dankzij de mooie cinematografie en het tempo van de film kijkt hij wél lekker weg. Het acteerwerk is over het algemeen prima maar Stephen Lang steekt er met kop en schouders bovenuit. Aan alles is te merken dat hij dit karakter helemaal eigen heeft gemaakt en er volledig voor gaat. Er zitten een paar uitstekende kills in de film maar het voelt uiteindelijk toch allemaal wat magertjes aan. Wanneer men er voor kiest om een slasher/thriller te maken, ga er dan ook volledig voor.

DON’T BREATHE 2 - Official Trailer (HD) | Exclusively In Movie Theaters August 13
De blinde man in actie

Ik heb me met deze film prima vermaakt en kan het ook waarderen dat de makers voor een andere stijl hebben gekozen. De andere stijl zal zeker niet bij iedereen in de smaak vallen die fan is van het eerste deel. Het verhaal had wat beter verwerkt kunnen worden en ook de gore had wat opgeschroefd mogen worden. Blijf wel even kijken nog voor een korte scène tussen de credits.

Sterren: 3 / 5

Don’t Breathe 2 is geregisseerd door Rodo Sayagues (medeschrijver van het eerste deel). De hoofdrollen zijn voor Stephen Lang (Norman), Madelyn Grace (Phoenix) en Brendan Sexton III (Raylan). De film is nu te huur bij de verschillende VOD-diensten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie