Recensie: FirstBorn (Nirpal Bhogal, 2015)

In ‘First Born’ gaan de ouders van Thea op zoek naar een manier om hun dochter te verlossen van duistere krachten. De film is geregisseerd door Nirpal Bhogal en beleefde zijn première tijdens het Edinburgh International Film Festival. De film is sinds vandaag verkrijgbaar op DVD en VOD.
Hoewel de zwangerschap niet gepland was, zijn Charlie en James dolblij met hun prachtige dochtertje. Maar met de geboorte van baby Thea komen er ook kwade geesten tevoorschijn. Doodsbang roepen de jonge ouders de hulp in van James’ vader, een expert op het gebied van paranormale verschijnselen. Volgens hem is Thea een soort antenne: een kind dat van nature de aandacht trekt van bovennatuurlijke wezens. Charlie en James willen er alles aan doen om hun kind te beschermen, maar naarmate Thea opgroeit, worden de duistere krachten om haar heen steeds kwaadaardiger.

Hoewel je merkt dat FirstBorn een film is met een kleiner budget, merkt je ook meteen dat het effectief is gespendeerd. De film bouwt onderhoudend op, er is degelijke karakterontwikkeling en je voelt dat er een moment komt dat het kind onhandelbaar wordt. Echter is dat ook het punt waarin de verhaal wat gaten en diepgang gaat missen. Het probleem lijkt de zijn dat er voor een tweede kwaad is gekozen, de wissel tussen deze vormen is plots en abstract.

Het is jammer, als de film eindigt voelt hij hierdoor niet helemaal af en dat terwijl het zo goed begon.

First Born - Officiële trailer
Sterren: 3 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie