Recensie: Gallowwalkers (Andrew Goth, 2012)

Regisseur Andrew Goth wilde wraak eens niet koud serveren. In de zengende hitte van de woestijn zoekt Aman (Wesley Snipes) iemand die hem kan bijstaan in zijn penibele situatie. Nadat zijn vriendin is verkracht zweert hij wraak op de daders. Ondanks dat hij geen flauw idee heeft hoe ze er uitzien, weet hij ze op te sporen en na het hiernamaals te sturen. Hoewel, dat loopt anders dan gehoopt. Zelf stervende besluit zijn moeder zijn leven te redden door een deal te sluiten, met als addertje dat niet alleen Aman terugkomt, maar ook iedereen die hij heeft gedood. En kun je dus weer van voren af aan beginnen.


GALLOWWALKERSDe Gallowwalkers uit de titel zijn de ongelukkige vervloekten die terugkeren uit het graf en alleen gedood kunnen worden met een kogel door het hoofd of ze te onthoofden, eventueel met hun ruggengraat erbij. Waarom ze weer tot leven komen is niet altijd even duidelijk. En zo zijn er wel meer halfslachtige ideeën en plotpunten die we maar voor lief moeten nemen. Daarmee is ook het grootste probleem de verhaalstructuur en het plot. Terwijl Goth aanvankelijk mysterieus lijkt te willen blijven, wat veel verstandiger was geweest, komen er al gauw veel flashbacks en scènes die te banaal of warrig zijn. Personages duiken simpelweg op en scènes gebeuren. Er heerst ook geen dreiging of spoed. Hoewel degelijk gedraaid door cameraman Henner Hofman, voelt de film schizofreen aan. Alsof Hofman semi-serieus een spaghetti western aan het draaien is en Goth een stripboekachtige verfilming geïnspireerd door Frank Miller en Clive Barker voor ogen heeft. De bizarre personages (zoals Skull Bucket) doen denken aan Nightbreed en in een mooi belichte schuurscène verwacht je zelfs dat Pinhead opduikt. Hopelijk maakt dit niet al te nieuwsgierig, want je kunt je tijd beter besteden met de eerdergenoemde films of een Dust Devil van Richard Stanley, als je zin hebt in een bovennatuurlijke western.

Gallowwalkers - Trailer

Een outlaw zwerft door de woestijn, op zoek naar de moordenaars van zijn bruid. Zijn naam is Aman en hij is vervloekt: iedereen die hij doodt, komt terug als een Gallowwalker, een ondode die de huid van levende slachtoffers stroopt om als vermomming te dragen. De mannen die ooit zijn vrouw en kind doodden zijn ook teruggekomen als Gallowwalkers. Onder leiding van de bloeddorstige Kansa zaaien ze dood en verderf in woestijnstadjes. Alleen Aman kan ze stoppen. Lukt het hem deze gruwelijke wezens voor eens en voor altijd te doden?

Sterren: 1.5 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie