Recensie: Ghostbusters Afterlife biedt veel voor liefhebbers én jonge kijkers

Poster voor Ghostbusters: Afterlife, vanaf 17 november alleen in de bioscoop

Ghostbusters heeft een grote fanbase en dat terwijl deel 1 en 2 in respectievelijk 1984 en 1989 uitkwamen. Die fans waren dan ook enorm teleurgesteld in de Ghostbusters-film die in 2016 uitkwam. Argwanend zijn de fans nu er een nieuwe film verschijnt. Wees niet bang, Ghostbusters: Afterlife is zowel voor fans als voor nieuwe jonge kijkers een aanrader!

De schulden lopen op en als alleenstaande moeder Callie (Carrie Coon) door de huisbaas op straat wordt gezet, ziet ze nog maar één mogelijkheid; verhuizen naar het afgelegen huis van haar recent overleden vader te verhuizen. Ze heeft geen idee wat ze zal aantreffen, al jaren had ze geen contact met hem. De kinderen Trevor (Finn Wolfhard) en Phoebe (Mckenna Grace) zullen zich maar moeten aanpassen in het nieuwe gehucht. Dit loopt anders dan verwacht, de nieuwsgierige kinderen ontdekken al snel meer over het leven van hun grootvader en zullen snel in zijn schoenen komen te staan.

Ghostbusters: Afterlife - Nieuwe trailer

Goed om mee te beginnen: Hoewel Ghostbusters: Afterlife verder bouwt op het verhaal van de originele twee films, hoef je deze niet per se (opnieuw) gezien te hebben. Natuurlijk mag dat wel of je wilt ze nadat je in de bioscoop bent geweest zien; Deel 1 staat op Netflix en deel 2 kun je kijken via Pathé Thuis.

Afterlife creëert een nieuwe setting voor Ghostbusters, dit keer spelen de kinderen de hoofdrol. Naast Finn Wolfhard en Mckenna Grace zijn dan ook Logan Kim (als Podcast) en Celeste O’Connor (Lucky). Dat is natuurlijk ook symbolisch mooi, regisseur Jason Reitman is namelijk de zoon van Ivan Reitman, regisseur van de originele films. Dit is een gewaagde stap, maar werkt mede dankzij het acteerwerk erg goed. Ook qua humor blijft de film op niveau en zeker Mckenna Grace brengt de zaal tot schaterlachen.

De Nachtvlinders waren in stijl bij de première van Ghostbusters: Afterlife in Koninklijk Theater Tuschinski

De film is niet perfect, ik vind het overkoepelende verhaal net wat weinig origineel ten opzichte van het deel uit ’84. Dit is geen grote ramp, maar zo krijgt het wel een vleugje remake. Op details is de film wel inventief en levert er leuke scènes op. De volwassen acteurs zoals Paul Rodd en Carrie Coon zijn een leuke toevoeging en er volgen nog een paar bekende koppen, de film wordt gedragen door de jeugd. En daarmee bereikt de Ghostbusters-franchise een heel nieuw publiek, zonder de oudere fans te negeren.

Sterren: 4 / 5

Ghostbusters Afterlife draait vanaf vandaag in de bioscopen! (Blijf echt zitten tot het einde van de aftiteling) We zijn benieuwd naar jouw reactie als je de film hebt gezien.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: Ghostbusters Afterlife biedt veel voor liefhebbers én jonge kijkers”

  1. Helaas heb ik deze recensie pas gelezen nadat ik vanavond naar de film ben geweest. Ik ben dus niet blijven zitten tot na de aftiteling. Heb ik ook een gloeiende hekel aan eerlijk gezegd. Honderden nietszeggende namen voorbij zien komen om dan nog een minuut bonus te krijgen. Ik hoop hem binnenkort op YouTube te kunnen vinden. Leuke première foto trouwens 🙂

    Maar behalve dat ben ik het helemaal eens met deze recensie. Heerlijke film met veel nostalgie naar de jaren 80 films. Helaas is Harold Ramis overleden, maar dat is smaakvol opgelost (vind ik tenminste). Normaal ben ik niet zo van de films met kinderen in de hoofdrol, maar bij deze film stoorde me dat totaal niet. Ze deden het erg goed vond ik. Ook de humor was ok. De foute grappen van Phoebe waren bij vlagen briljant.

    Helaas is het voor veel recensenten kennelijk moeilijk om van hun hoge paard te komen want deze film scoort niet echt goed bij de zogenaamde kenners (zie bijvoorbeeld Schokkend Nieuws). Maar het publiek lijkt dat niet erg te vinden. Zie Rotten Tomatoes: Critics 61%, publiek 95%.
    Ik ben met het publiek in dit geval. Ik heb me enorm vermaakt. Meer dan ik had verwacht en van mij krijgt hij ook vier sterren.

    Beantwoorden

Plaats een reactie