Mysterieuze verdwijning – Recensie: Gone in the Night

Kath en haar vriend trekken naar een afgelegen blokhut die ze hebben gehuurd, maar ontdekken dat daar reeds een jong koppel verblijft. Doordat ze die dag nergens anders heen kunnen, besluiten ze het huis te delen. Wanneer de vriend van Kath met de jonge, mysterieuze vrouw spoorloos verdwenen blijkt, gaat Kath obsessief op zoek naar een verklaring.

Gone in the Night is geregisseerd door Eli Horowitz. De hoofdrolspelers in de film zijn Winona Ryder (Kath), Dermot Mulroney (Barlow) en John Gallagher Jr (Max). Een thriller die het juiste pad weet te bewandelen, maar toch niet helemaal bevredigend is. Zo kan ik deze film het beste omschrijven.

De film kent een prima start en weet de juiste sfeer te creëren. Zodra Kath en Max bij de blokhut aankomen en deze bezet blijkt te zijn is de spanning voelbaar. Ze staan voor een dilemma en vanaf dit punt wordt de kijker meegetrokken in deze mysterieuze situatie.

De hoofdrolspelers, en dan met name Winona Ryder en Dermot Mulroney zijn overtuigend. De bijfiguren, gespeeld door Brianne Tju en Owen Teague komen sinister over en zijn even mysterieus als de verdwijning van Max. De zoektocht naar Max is interessant en absoluut boeiend. Door middel van flashbacks wordt het verhaal en de zoektocht verder uitgediept. De subtiele muziek en het camerawerk past goed bij de zoektocht.

Enig puntje van kritiek is dat Max geen heel sympathiek persoon blijkt te zijn. Dit zorgt er dan weer voor dat de impact van zijn verdwijning minder krachtig is. Misschien dat dit een bewuste keuze is van de regisseur maar het heeft voor mij minder goed gewerkt.

Zo werkt de film langzaam richting het einde en wat volgt is een ontknoping die niet helemaal goed uit de verf komt naar mijn mening. Zoals vaker bij films is de ontknoping van enorm belang. En zeker in dit thrillergenre.
Zo blijf ik dan toch met een minder voldaan gevoel achter terwijl ik naar een prima film heb gekeken.

Gone in the Night - Official Trailer (2022) Winona Ryder, John Gallagher Jr., Dermot Mulroney
Sterren: 3 / 5

Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie van de film Gone in the Nightvinden. Laat het hieronder weten!
De film is nú te zien via Pathé Thuis en Prime Video.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Mysterieuze verdwijning – Recensie: Gone in the Night”

  1. Wordt “al bezet blijkende huurhuizen” een nieuw subgenre? Zie ook Barbarian 😉
    Winona Ryder is weer helemaal terug sinds Stranger Things.
    Ik heb alleen geen Prime of Pathé en vind de trailer ook niet pakkend genoeg om dat hiervoor te nemen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie