Recensie: A Good Mariage (Peter Askin, 2014)

Er zijn verschillende Stephen King-films uitgebracht, waarbij de meeste van wisselende kwaliteit zijn. De films waar bijvoorbeeld lovend over wordt gesproken zijn ‘A Shawshank Redemption’ en ‘A Green Mile’. Hoe zit dit met de film ‘A Good Marriage’?

goodmarriageDarcy Anderson is al 27 jaar getrouwd met Bob, een accountant uit Portland, Maine. Ze hebben een gelukkig maar ietwat saai huwelijk. Op een avond wanneer Bob op zakenreis is, gaat Darcy in de garage op zoek naar batterijen. Hier vindt ze per toeval een aantal schokkende bezittingen van haar man. Is Bob wel wie hij altijd leek te zijn…?

Wie een duistere horrorfilm verwacht met veel moord en doodslag komt van een koude kermis thuis. De film is het best te omschrijven als een waargebeurd drama, waarbij de vrouw erachter komt, dat haar man niet is, wie ze dacht dat hij was. De film begint dan ook met de beschrijving van een (ogenschijnlijk) perfect huwelijk. Totdat Darcy iets zoekt en in de spullen van haar man wel iets heel verontrustend vindt wat haar wereld op zijn kop zet.

Iedereen weet natuurlijk, dat er niet zoiets bestaat als perfectie. Dus het kan bijna ook niet anders dan misgaan. Het uitgangspunt van de film is interessant en heeft potentie. Met een vrouw, die achter het afschuwelijke geheim van haar man komt, kun je vele kanten op. Helaas maakt het verloop van de film de verwachtingen niet waar. De film gaat in het begin wat te lang door op het perfecte huwelijk. Daarna lijkt de spanning wat toe te nemen, wanneer de vrouw leert wie haar man echt is. Hierin beeldt ze zich allemaal dingen in, die echt zouden kunnen gebeuren. En dat maakt dat de film even spannend wordt. Je begint je namelijk af te vragen wat echt is en wat ingebeeld. Jammer genoeg wordt hier niet verder op doorgeborduurd en gaat het dramagedeelte te veel een rol spelen.

De belangrijkste personages worden neergezet door Joan Allen (Darcy Anderson) en Anthony LaPaglia (Bob Anderson). Wij kennen deze acteurs vooral uit televisieseries zoals ‘The Killing’ en ‘Without a Trace’. Alhoewel de acteerprestaties prima zijn, blijven de karakters helaas eendimensionaal en lijken nergens echt goed uit de verf te komen. Het meest interessante stuk van de film is de laatste 15-20 minuten. Hierin wordt Darcy geconfronteerd met zichzelf en dit levert een interessante dialoog op.

Helaas kunnen we niet anders dan concluderen, dat ‘A good Marriage’ simpelweg niet is, wat het had kunnen zijn. Het verhaal blijft vrij vlak en de drama overheerst. En je kunt als film simpelweg niet teren op een interessant kwartier. De film bevat geen extra’s.

‘A Good Marriage’ is geregisseerd door Peter Askin en verkrijgbaar op dvd en Blu-ray.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie