Recensie: Happy Death Day 2U

Hoewel de ingrediënten van Happy Death Day uit 2017 niet uniek waren, was de film wél verrassend geslaagd. En ook financieel legde het de filmstudio geen windeieren. Reden genoeg voor een deel 2, Happy Death Day 2U draait vanaf vandaag in de bioscopen, wij hebben hier voor je de recensie:
https://www.instagram.com/p/Bty7k4QFZZ9/

Recensie: Happy Death Day 2U

Happy Death Day 2U speelt zich één jaar na de gebeurtenissen van het eerste deel af. Ryan Phan, huisgenoot van Carter Davis, is bezig met zijn afstudeerproject; een machine waarmee tijd vertraagd kan worden. Niet dat het heel succesvol is, de decaan is woest als voor de zoveelste keer het elektriciteitsnet van de high school overbelast raakt en probeert het project te stoppen. Maar afgelopen nacht heeft er iets gewerkt; als Ryan plotseling vermoord wordt door iemand met het babyface-masker, begint zijn dag overnieuw. Als hij dit uitlegt aan zijn huisgenoot en de vriendin daarvan, Tree, wordt al snel duidelijk dat ze een groot probleem hebben.

Happy Death Day 2U | clip - Time Loop

In Happy Death Day 2U is de moordenaar met het babyface-masker terug, de timeloop terug en is de locatie hetzelfde gebleven. Kun je met exact dezelfde ingrediënten een goed vervolg maken? Het is de scriptschrijvers en regisseur helaas niet gelukt. In dit vervolg ontbreekt na zo’n 20 minuten een groot deel van de spanning. Op wat kleine horrorelementjes na kunnen we dit geen horrorfilm noemen. Het is veel meer een komische scifi-film zoals Back to the Future, waar ook in de film naar verwezen wordt.
Natuurlijk is het niet heel erg dat er een klein beetje naar een ander genre wordt geschoven, maar het ontbreken van de spanning wordt niet opvangen door andere nieuwe elementen in de film. Wat er over blijft is een wat flauwe comedy die letterlijk bij zichzelf in herhaling valt.

Happy Death Day 2U draait nu in de bioscoop

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Recensie: Happy Death Day 2U”

  1. Ik vond het helaas ook een slap aftreksel van de eerste film. Niet spannend, meestal niet leuk en erg vergezochte plotwendingen.
    Enige lichtpuntje was Jessica Rothe die als Tree toch wel weer elke scene stal. Maar verder helemaal eens met jouw mening, Frank.

    Beantwoorden

Plaats een reactie