Recensie: Haven (seizoen 1)

Gebaseerd op The Colorado Kid, een verhaal van Stephen King, dat is de grote trekker aan de serie Haven. En om eerlijk te zijn, dat is ook de reden dat wij erover zijn gaan schrijven. Gelukkig maar, want Haven past met alle onverklaarbare bovennatuurlijke gebeurtenissen prima op De Nachtvlinders.

Diep in het hart van Maine ligt Haven, een dorpje waar mensen al generaties lang met een bovennatuurlijke gave leven. Haven dempt hun krachten en geeft hen de mogelijkheid om een normaal leven te leiden. Althans, tot voor kort. De hot-shot FBI agente Audrey Parker wordt ingehuurd om de moord op een ex-gedetineerde op te lossen. Ze vindt de moordenaar maar ontdekt veel meer diep liggende mysteries rond dit dorpje. Audrey probeert de ontluikende krachten van de dorpelingen op afstand te houden tijdens de ontrafeling van die mysteries. Gedurende haar onderzoek komt Audrey tot de ontdekking wat dit dorp te maken heeft met haar eigen verleden…

Heb je The Colorado Kid gelezen dan hoef je niet bang te zijn, het verhaal Stephen King is slechts gebruikt als inspiratie voor een rode draad door de hele serie heen, waarbij de twee koppige krantenredactie Vince en Dave een belangrijke rol spelen. Ook uit ander werk van Stephen King komt inspiratie, soms hele karakters en soms slechts een naam. Op de Amerikaanse website van Haven vind je de referenties per aflevering terug.

13 afleveringen, 13 mysteries; Iedere aflevering staat Audrey Parker een nieuw probleem te wachten, wisselend van een paranormaal mystery tot monsterlijke horror. Niet alle afleveringen zijn daardoor even sterk, het biedt echter zo wel voor elk wat wils.

Emily Rose zet een krachtige vrouw neer in de rol van FBI agente en met haar twee rivaliserende vrienden Lucas Bryant als Nathan en Eric Balfour als Duke is het trio een sterke basis voor de serie. De mopperende hoofdagent van Haven, Garland Wuornos, wordt goed neergezet door Nicholas Campbell. En het komische duo van de lokale krant (Richard Donat en John Dunsworth) zijn een smakelijke afwisseling.

Mysterie voert de boventoon is deze prima serie, de verhaal is redelijk en het acteerwerk goed. De extra’s op de BD/DVD ontbreken en dat is een groot gemist, zoals bijvoorbeeld die referenties naar aan werk van Stephen King zouden een mooie toevoeging zijn.

De serie Haven is een co-productie tussen Syfy en Entertainment One, seizoen 1 is nu te koop op BD/DVD en seizoen 2 is komende maand op televisie.

Sterren: 3.5 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
RDJ134
RDJ134
12 jaren geleden

Ondanks dat het allemaal cheap oogt met de special efffects is het juist het verhaal dat de serie overeind houd. Kijk er nog wekelijks (seizoen 2) met veel plezier na.

Miriam
Miriam
12 jaren geleden

Had toevallig afgelopen weekend deze dvd in mijn handen. Is het wel een aanrader, ondanks dat het verhaal niet altijd even sterk is?

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x