Recensie: Haven seizoen 2 – Nothing is as it seems

In het tweede seizoen van Haven, gebaseerd op de novelle The Colorado Kid van Stephen King, is de aandacht wederom gericht op het mysterieuze gelijknamige stadje.

Verhaal
Audrey (Emily Rose) wordt geconfronteerd met een vrouw die beweert ook FBI-agente Audrey Parker te zijn. De vrouw deelt behalve haar naam ook haar herinneringen, precies op het moment dat er problemen dreigen en dodelijke plagen het stadje teisteren. Ondertussen ziet Nathan (Lucas Bryant) zich gedwongen om na het overlijden van zijn vader de leiding van het politiekorps over te nemen. En een persoon uit Duke’s (Eric Balfour) verleden duikt plotseling op.

Het tweede seizoen van Haven gaat door op het eerste seizoen. In elke aflevering zijn er nog steeds inwoners van Haven die geteisterd worden door bovennatuurlijke plagen. Hoofdrolspelers Audrey, Nathan en Duke krijgen in dit seizoen meer inhoud, waardoor de serie meer body krijgt; we beginnen nieuwsgierig te worden naar deze personen en worden steeds meer benieuwd naar wat er zich precies in het verleden heeft afgespeeld? Wie is nu eigenlijk goed en wie slecht? En wat zit er nu precies achter die vreemde tattoo?

Bonusmateriaal
De Haven-box bevat 4 discs met het gehele tweede seizoen (12 afleveringen) en een speciale Kerstaflevering. Tot onze grote verrassing staat disc 4 ook boordevol andere extra’s. Dit was echter niet terug te vinden op het hoesje of in andere omschrijvingen van de box.
Zo vinden we nog 6 korte behind the scenes filmpjes, die elk ongeveer 5 minuten duren. Scriptwriting, Production design, Costumes, Locations, Production meetings, Directing, Cinematography en Acting, bijna alle belangrijke afdelingen van het filmproces komen aan het woord en geven je een exclusief kijkje achter de schermen bij Haven.

Naast deze filmpjes vinden we ook interview met Adam Copeland (ex-WWE’s Edge) tussen het bonusmateriaal. Copeland speelt een grote bijrol in dit seizoen. Hij vertelt meer over zijn switch van WWE naar TV/film en zijn drijfveren om in Haven te spelen. Als laatste vinden we het Haven panel van de New York Comic-Con 2011. Dit is een panel dat ongeveer 45 minuten duurt en waarbij de schrijvers en acteurs aan het woord komen over de tot standkoming van Haven, de samewerking met Stephen King en de dynamiek tussen de Haven-karakters.

Haven is een beetje X-Files, een beetje Twin Peaks, met een snufje Fringe, maar dan allemaal net niet; Haven is origineel. De serie is bij veel mensen vrij onopgemerkt gebleven, toch is het een serie die ik zeker aanraad!
Door het hele seizoen kun je verwijzingen vinden naar andere Stephen King-verhalen (IT, Tommyknockers, The Dark Tower) wat altijd leuk is om te spotten tijdens een aflevering. Mocht je willen weten welke referenties er allemaal te vinden zijn, neem dan een kijkje op de Haven-website.

Haven seizoen 2 wordt uitgegeven door eOne en is nu te koop op DVD.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie