Recensie: Hayride 2 (Terron R. Parsons, 2015)

Het eerste deel van Hayride is door ons nooit een recensie over verschenen, de film kreeg op IMDb een dikke onvoldoende, is Hayride 2 wel het kijken waard?

Na de slachtpartij tijdens Captain Morgan’s Hayride brengt een ambulance de overlevenden naar het ziekenhuis. Maar de bloeddorstige moordenaar blijkt niet zo ernstig gewond als iedereen dacht. Hij komt bij kennis en veroorzaakt een ongeluk waarbij ook het politie-escorte zware schade oploopt. Het lijkt wel of Pitchfork onkwetsbaar is. En nu is hij op vrije voeten, en vastberaden op weg naar… het ziekenhuis.

Als je het eerste deel niet gezien hebt, is er geen enkel vuiltje aan de lucht want in het begin wordt kort laten zien wat er in deel 1 gebeurd is. Maar of je Hayride 2 überhaupt wil kijken is vraag twee.

Waarschijnlijk niet, behalve als je van slecht geacteerde budget slash houdt. Het is een langzame film met verschrikkelijke dialogen en zoals gezegd belabberd geacteerd, in sommige scènes lijkt het wel alsof de acteurs langs elkaar heen praten. Bovendien voel je op geen enkel moment met de personages mee, waardoor hun dood je ook niets doet. Het verhaal is nogal simpel en er wordt op geen enkel moment ingegaan in de geschiedenis van Pitchfork of ergens een beetje diepgang in gebracht. Er is echt maar een pluspunt aan deze film is het de gore van de gepleegde moorden, maar dat is door de slechte effecten en hoeken van de camera zelfs soms meer lachwekkend dan goed. Absoluut de moeite niet waard.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: Hayride 2 (Terron R. Parsons, 2015)”

Plaats een reactie