Recensie: Hellbenders 3D (J.T. Petty, 2012)

Het genre van horrorcomedy’s kan wel een gebrek hebben aan originaliteit, zo kennen we de spoof-films als Scary Movie of moeten we lachen om het gedrag van zombies. Hellbenders duikt in het exorcisme hoekje en pakt het goed aan. Als je van wat zwarte humor en grove grappen houdt tenminste. De manier waarop Hellbenders met religie omgaat is zeker origineel te noemen, het team van priesters probeert demonen terug te sturen naar de hel, maar weten dat hier niet altijd lukt. Ze hebben hierop een fantastische noodoplossing gevonden; ze zijn zelf zo zondig als het maar kan en klaar voor de hel. Als ze een demoon niet aan kunnen dan kunnen ze altijd nog hem bezit van zich laten nemen en doormiddel van zelfmoord hem mee slepen naar de hel.

Hellbenders is een lowbudgetfilm; de special effect, de make-up en de locaties zitten op dit niveau. Het acteerwerk is niet perfect, maar wel overtuigend. Het verhaal en de humor zijn wat mij betreft perfect voor een zaterdagavond met vrienden en een pot bier. Hellbenders is geen topfilm, het is een originele vermakelijke film.

Hellbenders-3dThe Hellbound Saints of Brooklyn Parish” is een team van grofgebekte, wellustige katholieke priesters. Zij vechten tegen duivelse krachten en voeren zelfs duiveluitdrijvingen uit. Ze doen dit op manieren die het Vaticaan echter niet goedkeurt…

Er bestaan demonen die zo kwaadaardig zijn dat geen enkele sterveling ze ooit terug naar de hel kan verbannen. Om deze demonen te bestrijden zijn de Hellbound Saints opgericht. De geestelijken van deze orde nodigen demonen uit om bezit van hen te nemen, waarna ze zelfmoord plegen en de duivel letterlijk mee naar de hel sleuren. Om er zeker van te zijn dat ze in de hel belanden, doen deze priesters alles wat God verboden heeft: stelen, roken, zuipen, vloeken en nog veel meer!

Wanneer een eeuwenoude demon ontsnapt uit een kelder in Brooklyn komen de Hellbound Saints in actie. Maar tegelijk heeft de nieuwe Paus opdracht gegeven de Hellbound Saints op te heffen. De Hellbenders zetten zich schrap voor één laatste confrontatie met het Kwaad!

Hellbenders 3D is nu te koop op DVD en Blu-ray.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie