Recensie: HOST (Rob Savage, 2020)

Dat 2020 een bijzonder jaar is weten we allemaal. Op dit moment zijn wederom alle bioscopen dicht en worden steeds meer films uitgesteld. Daarnaast stikt het op dit moment van kerstfilms op tv en streamingdiensten.. de horror! Eén titel die op perfect het juiste moment uit komt is HOST van regisseur Rob Savage. Afgelopen woensdag ging deze bij een evenement van Cinéart, Pathé Thuis en De Nachtvlinders in première. Kijk hieronder de aftermovie. Nu is de film te zien via on demand bij KPN, Ziggo, Vitamine Cineville en Pathé Thuis.

Het is 2020, we zitten middenin de pandemie. Door lockdowns en quarantaine verlopen de meeste sociale contacten via Zoomsessies en videobellen. Om toch weer eens iets gezamelijks te doen, heeft Haley haar vriendengroep overtuigd om met z’n allen een griezelavond te beleven. Samen met een medium houden ze een seance op Zoom. Voor de gezelligheid, want echt serieus kun je dat niet nemen. Toch?

De film speelt zich volledig af in een zoomcall. En dat begint zoals elke digitale vergadering rommelig, iedereen probeert op zijn beurt de leukste te zijn en er zijn altijd mensen te laat. Het gaat langzaam de verkeerde kant op. En hoe suf het ook klinkt om naar een zoomcall te kijken, het grijpt je wel. Het acteerwerk is overtuigend, het camerawerk – dat de acteurs zelf doen – werkt en geeft heel goed het gevoel dat we kennen van found footage-films als The Blair Witch Project.

Nog een pluspunt aan Host: de film duurt ongeveer een uur. Het is verfrissend en het resultaat is precies goed. Het verhaal van de film zit rond de 50 minuten, maar na de aftiteling zit nog een leuke bonus, zeker doorkijken dus.

Sterren: 4 / 5

Host is helemaal coronaproof opgenomen, alle acteurs en de regisseur bleven gewoon thuis. Dat maakt het extra fascinerend. Kijk de horrorfilm nu via on demand bij KPN, Ziggo, Vitamine Cineville en Pathé Thuis. En vergeet niet deze kortingscode.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Recensie: HOST (Rob Savage, 2020)”

  • Gisteren gezien. Aardige film, maar inderdaad lijkt het heel erg op Unfriended Dark Web.
   De film komt vrij snel op dreef, maar dat moet ook wel gezien de korte looptijd. Dat is wel ideaal, want doordat hij slechts een klein uur duurt is er weinig tijd voor zaken die afleiden van het verhaal.
   Al met al een aardig tussendoortje, maar omdat ik UDW toevallig heel kort geleden nog heb gezien, leek het voor mij wel alsof ik de film al kende.

   Beantwoorden

Plaats een reactie