Recensie: Hostel Part III (2011, Scott Spiegel)

Het heeft even geduurd maar vier jaar naar deel twee is er dan ook een Hostel deel drie. Alleen dit keer geen regisserende Eli Roth en ook een bioscoop release zat er niet in en dus stelden wij alvast de verwachtingen wat bij.

Na een verrassend leuk begin, dat je even op het verkeerde been zet, zien we dat ook de Oost-Europese setting plaats heeft moeten maken voor het luidruchtige Las Vegas. Alwaar we vier vrienden volgen die daar hun vrijgezellenfeest houden. Al snel laten ze de drukbevolkte casino’s op de Strip achter om verder te feesten in aftands oud gebouw in een oude buurt. Dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden en de volgende dag blijkt dan ook dat één van de vrienden spoorloos verdwenen is, en het duurt niet lang voordat de rest van de vrienden ook behoorlijk in de problemen blijken te zitten als ze deel uitmaken van een luguber martelspel.
 

 

De eerste twee delen waren qua film misschien niet echt hoogvliegers maar er ging wel een duistere dreiging uit van de films en je zat bij vlagen te wachten op de volgende ongemakkelijk pijnlijke scene je voor kiezen kreeg. Dat gevoel van “gevaar” is in dit derde deel totaal verdwenen. De martelingen die we te zien krijgen zijn niet echt overtuigend of bloederig en we krijgen zelfs een paar kills die zich voornamelijk buiten het scherm afspelen! Er wordt nog geprobeerd onze aandacht terug te winnen door middel van een twist, maar dit kan de film niet meer redden. Daarvoor keken we al te lang naar een stel oninteressante karakters, slecht uitgewerkte concepten (gokken op martelingen?) en een Rus die zo nu en dan z’n accent vergeet. Alleen het erg slechte einde verdient nog een vermelding.

De Blu-ray lijkt in sommige scenes wat scherpte te missen wat vooral duidelijk wordt in een paar donkere opnames. Tijdens een paar scenes waar mensen snel bewegen laat het beeld ook wat te wensen over en zie je veel ghosting (bewegingsonscherpte). Het geluid is prima in orde. De enige extra is een audiocommentaar van regisseur Scott Spiegel en acteur Kip Pardue.

Koop ‘Hostel Part III’ nu op dvd of blu-ray bij Bol.com.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie