Recensie: Humanist Vampire Too Sensitive to Kill

poster Humanist Vampire Too Sensitive to Kill

Je zou maar een tiener zijn en opgroeien in een vampieren-familie. Het is dagelijkse kost voor Sasha (Sara Montpetit) en ze heeft het er maar lastig mee. Haar hoektanden komen maar niet door en ze is te gevoelig om zelf op jacht te gaan om haar dagelijkse portie bloed te kunnen consumeren. In plaats daarvan lurkt ze de hele dag aan geprepareerde zakjes bloed, die haar ouders en nichtje in de koelkast hangen, als ze zelf op jacht zijn geweest.

Opstandige en gevoelige tiener

Sasha, de tiener van 68 woont nog thuis en haar ouders zijn er wel een beetje klaar mee. Het is tijd dat ze zelf op jacht gaat en haar eerste slachtoffer maakt. Om haar te trainen gaat ze een tijdje bij haar nichtje Denise (Noémie O’Farrell) wonen die haar de kneepjes van het vak bij zal brengen. Gelukkig voor haar komt ze de depressieve Paul (Félix Antoine Benard) tegen die zichzelf aanbiedt om haar eerste slachtoffer te zijn.

Klinkt dit absurd? Dat is het ook maar gek genoeg ga je er helemaal in mee. Regisseur Ariane Louise Seize weet deze Frans gesproken Canadese film goed in balans te houden met een snufje coming-of-age, satire, komedie en horror. Vanaf de openingsscène weet je meteen wat voor soort film het wordt en dat houden ze de volle 90 minuten – prima lengte – lang vol. De film vliegt nergens uit de bocht en je voelt meteen mee met Sasha en Paul.

Humanist Vampire Too Sensitive to Kill

Originele invalshoek

Het moet tegenwoordig niet makkelijk zijn om nog een originele draai aan het vampieren-genre te geven maar het moet gezegd worden dat het Seize lukt met Humanist Vampire Too Sensitive to Kill. Daarbij weet ze ook nog een stijlvolle film af te leveren die overtuigt in spel en script. Montpetit is perfect gecast voor deze rol. De film is daarmee misschien niet echt eng, eerder beschouwend en bij vlagen komisch. De film ging in première op het TIFF en was ook te zien op Venice Film Festival.

HUMANIST VAMPIRE SEEKING CONSENTING SUICIDAL PERSON Trailer | TIFF 2023
Sterren: 3.5 / 5

Humanist Vampire Too Sensitive to Kill draait vanaf donderdag 21 maart in de Nederlandse bioscopen.

Interessant artikel?

Plaats een reactie