Recensie: Hush (Mike Flanagan, 2016)

Mike Flanagan regisseerde eerder Oculus en Absentia en komt nu met de wereldwijd via Netflix gereleasde home-invasion/slasherhorror Hush.

Hush PosterMadison Young (Kate Siegel) heeft op haar 13e het gehoor verloren door het meningokokkeninfectie. Ze woont nu in een rustig bos waar ze zich op haar schrijftalent heeft gestort. Het is niet stil voor haar, sinds ze doof is hoort ze een stem die haar inspireert tot de verhalen.
Als ze ‘s avonds bezoek krijgt realiseert ze al snel dat haar leven op het spel staat. Een kat-en-muisspel begint en de aanvaller blijkt niet uit wraak uit te zijn.

Hush is niet per se origineel, maar zijn daarentegen wel goed in elkaar. De spanning wordt snel opgebouwd, maar blijft dan een tijdje rondhangen. Wanneer het geduld van psychopaat eindelijk op is, start de strijd met een paar vechtscènes die redelijk inventief zijn. Actrice Kate Siegel en acteur John Gallagher Jr. spelen goed samen om het geheel tot een spetterende actie te laten komen, hoewel dit wel pas in de laatste 15 minuten echt los komt.

Hush TRAILER 1 (2016) - John Gallagher Jr. Horror Movie HD

De vorige films van Flanagan waren iets beter, maar Hush is door zijn korte speeltijd uitermate geschikt voor de wereldwijde Netflix-release op 8 april. Ik zou zeggen, start die film nu en geniet deze 81 minuten.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie